eur:
399.84
usd:
364.87
bux:
74308.07
2024. október 9. szerda Dénes
Nyitókép: Pixabay

Baljós látványt nyújt a Milton hurrikán az űrállomásról - videó

Matthew Dominick űrhajós látványos felvételt készített, ahogy a Nemzetközi Űrállomás elhaladt a Florida felé tartó Milton hurrikán felett.

A Nemzetközi Űrállomáson dokkoló Dragon Endeavour ablakából készített egy timelapse-felvételt Matthew Dominick asztronauta, amin az látszik, ahogy a Milton hurrikán meglehetősen vészjóslóan, nagyjából 240 km/órás széllökésekkel közelít Florida partjaihoz a Mexikói-öböl felől - írja a Telex.

A videót a NASA is megosztotta, egyszersmind felhívta a figyelmet az evakuálás fontosságára az érintett zónákban. Azt írták,

azonnal hagyják el a területeket, mert szerdán már nem biztos, hogy lesz rá idő.

Joe Biden elnök is a terület elhagyására kérte a floridaiakat, kiemelve, hogy ez "élet és halál kérdése". A 4-es erősségű hurrikán helyi idő szerint szerdán fog Tampa közelében szárazföldet érni.

Matthew Dominick a hurrikánról készült videót X-bejegyzésében osztotta meg:

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor a strasbourgi plenáris vita végén: ócska propaganda terepévé vált az Európai Parlament

Orbán Viktor a strasbourgi plenáris vita végén: "ócska propaganda terepévé vált az Európai Parlament"

Szerdán - az árvíz miatt három hét késéssel - több órán keresztül vitáztak az Európai Parlament plenáris ülésén a magyar EU-elnökségi programról, illetve Orbán Viktor európai szerepéről, kormányzásáról. A heves szóváltásokkal tarkított vitát Orbán Viktor szavai zárták.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×