eur:
396.31
usd:
354.6
bux:
74905.79
2024. szeptember 27. péntek Adalbert
Tűzoltók egy orosz légitámadás következtében súlyosan megrongálódott bevásárlóközpont előtt Dnyipróban 2023. december 29-én. Az orosz légierő mintegy 110 rakétát lőtt ki az Ukrajna elleni egyik legnagyobb légitámadásában, legkevesebb tíz ember vesztette életét olyan nagyvárosokban, mint Kijev, Odessza, Lviv és Harkiv, a sebesültek száma több tucatra tehető. Négy régió áram nélkül maradt a támadások nyomán.
Nyitókép: Egy orosz légitámadás következtében megrongálódott bevásárlóközpont Dnyipróban 2023. december 29-én. MTI/EPA/Arszen Dzodzajev

Mit keresett egy orosz drón egy ukrán atomerőmű közvetlen közelében?

Rakétacsapást mért Oroszország a dél-ukrajnai Odesszára, az eddigi adatok szerint négyen sebesültek meg, károk keletkeztek a kikötői infrastruktúrában és kereskedelmi hajóban - közölte Oleh Kiper, a megye kormányzója.

Az ukrán légierő közlése szerint péntekre virradóra az orosz erők több rakétával és hetven kamikaze drónnal támadták Ukrajnát, a légvédelem 61 ellenséges drónt és egy rakétát semmisített meg.

Szerhij Tyurin, a nyugat-ukrajnai Hmelnickij megye kormányzója a Facebookon azt írta, hogy éjszakai támadása során egy orosz kamikaze drónt rögzítettek, amint elhaladt a hmelnickiji atomerőmű közvetlen közelében. "Oroszország folytatja a nukleáris zsarolást, rakétákat és drónokat küldve az ukrán atomerőművek felé" - fűzte hozzá a kormányzó.

A szintén nyugat-ukrajnai Lviv megyéig is elrepült egy orosz drón. "A légvédelmi erők megsemmisítettek egy orosz támadó drónt a lvivi régióban, a lehulló roncsok tüzet okoztak az egyik faluban" - közölte Makszim Kozickij, a megye kormányzója.

Címlapról ajánljuk
Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Azután, hogy Petr Fiala miniszterelnök kedden bejelentette, meneszteni kívánja a kabinetből Ivan Bartos kalózpárti kormányfőhelyettest és regionális fejlesztési minisztert, mert nem elégedett a munkájával, a Kalózpártnál "robbant a bomba". Bartos szerint Fiala megszegte a koalíciós szerződést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán bejelentette, megváltoztatja Oroszország nukleáris doktrínáját, kifejezetten azzal a céllal, hogy szükség esetén atomcsapást tudjon mérni Ukrajnára. Eszerint nukleáris csapással lenne sújtható egy olyan agresszor állam is, amely nem rendelkezik nukleáris fegyverrel, de egy másik, atomfegyverekkel rendelkező ország támogatását élvezi. Utóbbi az Egyesült Államokra és Ukrajnára vonatkozhat. Orosz jelentések szerint újabb két települést foglaltak el Donyeck megyében, és már az egykor 14 ezres város, Vuhledár belterületén folynak a harcok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×