eur:
394.35
usd:
354.5
bux:
72621.57
2024. szeptember 18. szerda Diána
Side View with the Inscription german Polizei (Police)
Nyitókép: Getty Images/webclipmaker

Újabb robbanás Kölnben – óriási rendőri akció a belvárosban

Negyvennyolc órán belül immár a második robbanás történt Kölnben, ezúttal is az észak-raja-vesztfáliai város központjában. Az első robbanás hétfő hajnalban a Hohenzollerringen egy diszkó előtt, míg a mostani szerda kora reggel az Ehrenstrassén egy előkelő ruházati üzlet előtt történt.

Akárcsak hétfőn, a mostani robbanás is tüzet okozott, amit a tűzoltók hamar eloltottak. Egy nő könnyebben megsérült, és kórházba szállították. A rendőrség közlése szerint feltételezhetően nem vett részt a robbanásban.

Az Ehrenstrasse Köln belvárosának egyik legkedveltebb bevásárlóutcája. A hétfői robbanás a mostanitól mintegy 300 méterre, a Rudolfplatz közvetlen közelében a Vanity szórakozóhely előtt történt. A mindkettőnek otthont adó épületben legkevesebb százezer eurós kár keletkezett.

Egyelőre nem tudni van-e összefüggés a hétfői és a szerdai robbanás között, a hatóságok azonban ezt nem zárják ki, mint ahogy azt sem, hogy merénylet történhetett, és a helyi maffiának is köze lehetett a robbanáshoz.

Lapértesülések szerint több hasonló robbantás volt már Észak-Rajna-Vesztfáliában az elmúlt hetekben, így Engelskirchenben és Duisburgban is, a hatóságok akkor úgy vélték, hogy drogbandák közötti leszámolásban vetettek be robbanószert is. Hasonló robbantások történtek Köln környékén, amelyeket a drogkereskedelemre "szakosodott" Mocro maffiának tulajdonítottak. Megerősíteni azonban nem tudták.

A robbanások közös vonása volt, hogy azokat házak bejárata vagy üzletek előtt hajtották végre. A kölni rendőség a történtek kivizsgálására külön nyomozócsoportot hozott létre. A hétfői robbanásban egy férfi sérült meg. A rendőrség egy nappal később közzétette egy gyanúsított fotóját, egyelőre azonban bottal ütik a nyomát.

Címlapról ajánljuk
Nem kicsit vált be a Lajta-vésztározó megnyitása
Vízügy

Nem kicsit vált be a Lajta-vésztározó megnyitása

A beavatkozás jó döntésnek bizonyult, Mosonmagyaróvár fölött már érezteti hatását a levonuló víztömeg csökkenésében. A dunai árhullám tetőzése jelenleg a szlovákiai Dévény térségében tart, a Dunakanyarban várhatóan még két napig emelkedik a vízszint.

Budapestre vezethetnek a rejtélyes közel-keleti robbantássorozat szálai

Állítólag egy magyar vállalat gyártotta azokat a személyhívókat, amelyek nagyjából egy időben robbantak fel Libanonban és Szíriában, megölve legalább kilenc embert és több mint háromezret megsebesítve. Az InfoRádiónak nyilatkozó Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő kétli, hogy Magyarországon hekkelték volna meg a készülékeket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×