eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 14. szombat Roxána, Szeréna
Nyitókép: Pexels.com

A mianmari katonai kormányzat is külföldi segítséget kér a heves áradások miatt

Közel negyedmillióan voltak kénytelenek elhagyni az otthonukat.

A mianmari katonai kormányzat vezetője, Min Aungv Hlaing külföldi segítséget kért, miután az országát sújtó heves áradások legalább 33 ember halálát okozták, és több mint 235 ezer lakost kényszerítettek otthonaik elhagyására - közölte az állami média szombaton.

Hlaing pénteken a Global New Light of Myanmar újság beszámolója szerint kijelentette: "A kormány tisztviselői kapcsolatba lépnek külföldi országokkal, hogy segélyt és támogatást kapjanak az (az árvízi) áldozatok".

Ugyancsak pénteken Zav Min Tun, a junta szóvivője bejelentette, hogy a Jagi szupertájfun okozta áradások legalább 33 ember halálát okozták, és 236 649 embert kimenekítettek otthonukból. Hozzátette: egyes területekkel megszakadt a kommunikáció.

Ez a katasztrófa tovább súlyosbítja a nyomort az országban, amely az Aung Szan Szú Kji választott kormánya elleni 2021 februári puccs óta humanitárius, biztonsági és politikai válságba került.

Már több mint 2,7 millió ember kényszerült elhagyni otthonát Mianmarban a folyamatban lévő polgárháborús konfliktus miatt. Emellett a hatóságok vizsgálják azokat a meg nem erősített értesüléseket, amelyek szerint több tucatnyi vendégmunkás tűnt el a Mandalay régió (az ország középén) egyik aranybányászati területén történt földcsuszamlásokat követően - magyarázta a szóvivő.

Címlapról ajánljuk
A digitális technika már az életünket is védi, és az egyik leggyakoribb népbetegség ellen is hatékony

A digitális technika már az életünket is védi, és az egyik leggyakoribb népbetegség ellen is hatékony

A digitális technológia fejlődésének köszönhetően az egészség megőrzése és a betegségek megelőzése is egyre szélesebb rétegek számára válik elérhetővé. Az elhízás és a magas vérnyomás kockázatának csökkentéséhez már a mobiltechnológia és a mesterséges intelligencia is segítséget nyújt – mondta az InfoRádióban Kóka János, a Doktor24 alapító elnöke.

Hétfőtől harmadfokúra emelkedik az árvízvédelmi készültség a fővárosban

A folyó várhatóan a jövő hét második felében, nyolc métert meghaladó vízszinttel tetőzik a fővárosban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×