eur:
397.17
usd:
359.58
bux:
72075.59
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett
bali, indonézia, turizmus, nyaralás,
Nyitókép: Unsplash.com

Komoly korlátozás jöhet egy kedvelt turistaparadicsomban

Az indonéz kormány várhatóan moratóriumot rendel el szállodák, villák és éjszakai klubok létesítésére Bali szigetén a turisztikai célú beruházások túlzott mértéke miatt - közölte hétfőn egy magas rangú minisztériumi tisztviselő.

A Reuters hírügynökségnek névtelenül nyilatkozó forrás szerint az intézkedés része a idegenforgalmi szolgáltatások minőségének és a munkahelyek számának növelését, valamint az őshonos kultúra megőrzését célzó kormányzati reformtörekvéseinek.

A Bali négy legforgalmasabb területére vonatkozó moratórium kihirdetésére szombaton tett javaslatot a jakartai kormánynak Sang Made Mahendra Jaya, a sziget ideiglenes kormányzója. Noha az indonéz idegenforgalmi minisztérium hivatalosan egyelőre nem reagált az indítványra, Luhut Pandjaitan tengerészeti és beruházási ügyekért felelős koordinációs miniszter vasárnapi nyilatkozatában közölte, hogy elrendelése esetén az intézkedés legfeljebb tízéves időszakra lépne hatályba.

A tárca korábbi tájékoztatás szerint jelenleg mintegy 200 ezer külföldi él Balin, a túlzsúfoltság és a befektetések számának túlzott növekedése pedig feszült versenyhelyzetet is teremtett munkaerőpiacon, és hozzájárult a bűncselekménye számának növekedéséhez.

Az indonéz kormány adatai szerint az év első felében az országba repülővel érkező külföldiek 65 százaléka, összesen 2,9 millió turista érkezett Bali szigetére.

Címlapról ajánljuk

Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra

A gazdaságpolitika előtt álló feladatokról, a békeköltségvetés lényegéről, a várható gazdasági növekedésről és a minimálbérről is beszélt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában, de kitért a jegybankelnök kritikáira és a leendő gazdasági csúcsminiszter szerepére is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
Sötét időszakot él a MÁV, izzott a magyar internet a "fekete hétfőn"

Sötét időszakot él a MÁV, izzott a magyar internet a "fekete hétfőn"

Sötét időszakot él a MÁV, a nyár folyamán a korábban megszokottakhoz képest is jelentős késések, valamint elmaradt fejlesztésekből fakadó problémák voltak. A Keleti pályaudvaron nemrég történt balesetben a szerencsének köszönhetően senki sem sérült meg, de ismét rámutatott, mekkora veszélyt rejt a vasúti fejlesztések elmaradása. A folyamatos késések, valamint a beleset okozta "fekete hétfő" miatt az emberek figyelme is a MÁV-ra, valamint a terület szereplőire irányult. Megnéztük, hogyan jelent meg ez a fokozott érdeklődés a Google Trends adataiban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×