eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária
Viktor Mikita, Kárpátalja kormányzója beszél Budapesten, az Ökumenikus Segélyszervezet Ukrajnai Menekülteket Támogató Központjában, ahol fogadta Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója 2024. április 12-én.
Nyitókép: MTI/Purger Tamás

"Maga mellé vette" Viktor Mikitát, Kárpátalja kormányzóját Volodimir Zelenszkij

Akárcsak a múlt héten lemondott hadiipari minisztert.

Volodimir Zelenszkij a tanácsadójának nevezte ki vasárnap Olekszandr Kamisin volt hadiipari minisztert. Kamisin, aki a stratégiai fontosságú iparágakat és a fegyvergyártást felügyelte, a múlt héten mondott le az ukrán kormány átalakítása keretében.

Zelenszkij közölte, hogy Ukrajnának „új energiára” van szüksége, és elrendelte az orosz invázió kezdete óta legnagyobb kormányátalakítást. Az ukrán parlament a múlt héten kilenc új miniszter kinevezést szavazta meg, közöttük a külügyminiszterét és két miniszterelnök-helyettesét.

Zelenszkij vasárnap Viktor Mikitát, Kárpátalja megye kormányzóját az elnöki hivatal vezetőjének helyettesévé nevezte ki, akinek a feladata a megyék felügyelete.

Mikita kijelentette, hogy az egyik fő feladata az lesz, hogy biztosítsa a megyék katonai közigazgatásának hatékony munkáját, valamint hogy fejlessze a kommunikációt és a bizalmat a hatóságok, a helyi közösségek és a gazdasági szereplők között.

Címlapról ajánljuk
Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Tizenkét szerepe van ma is a Nemzet Színészévé megválasztott Hegedűs D. Gézának, aki immár fél évszázada a Vígszínház tagja. Gyerekként minden zsebpénzét színházra költötte, mígnem az építőipari technikumból el nem küzdötte magát a Színműig. Pályája harmadéves főiskolai hallgatóként már be is indult, és aligha lesz egyhamar vége ilyen munkatempóban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×