eur:
392.43
usd:
353.83
bux:
72227.05
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor
Nyitókép: Pexels.com

Fojtogató forróság után kíméletlen vihar csapott le Olaszországra

Olaszország észak-keleti Veneto tartományában a legmagasabb szintű riasztást léptette életbe a rosszidő miatt a katasztrófavédelem, amely az ország más részén is készültséget rendelt el csütörtökön.

Az ország Szlovéniával és Ausztriával határos térségeiben, valamint Toszkána északi részén közepes, narancssárga riasztást adtak ki. Közepes a készültség Milánóban is. Közép-Olaszország többi területén is készültséget rendelt el a katasztrófavédelem, de csak alacsony, sárga színűt.

Az utóbbi negyvennyolc órában a korábbi fojtogató forróságot viharok és heves esőzések váltották. A rosszidőt hőmérsékletzuhanás kísérte; Rómában egyik óráról a másikra a több mint 30 Celsius-fokról kevesebb mint 25 fok alá esett a hőmérséklet, miközben a levegő páratartalma túllépte a 80 százalékot.

Az észak-nyugati Piemont tartományban az utóbbi tizenkét óra alatt több mint 150 milliméter csapadék esett. A legkisebb patakok is megduzzadtak és kiléptek a medrükből. Torinó városán vihar söpört végig, ahogyan Milánóban is, ahol több aluljárót elárasztott a víz.

Liguria régióban újraindult a forgalom az autósztrádákon és a vasúti vonalakon, amelyeket a heves eső miatt éjszaka le kellett zárni.

Az előrejelzések szerint az esős, viharos időjárás a következő napokban is tovább tart.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.05. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
Putyin triumfált az ukrán hadsereg fölött, új külügyminisztere van Ukrajnának – Háborús híreink csütörtökön

Putyin triumfált az ukrán hadsereg fölött, új külügyminisztere van Ukrajnának – Háborús híreink csütörtökön

Csütörtökre virradóra a fehérorosz légierő megsemmisített két orosz Sahed drónt, amelyek beléptek Belarusz légterébe. Vlagyimir Putyin a Keleti Gazdasági Fórumon mondott csütörtöki beszédében kijelentette, kudarcot vallott Ukrajna kurszki offenzívája, amellyel az ukrán hadsereg csak saját magát gyengítette meg. Az orosz elnök szerint az orosz társadalom csak erősebb lett a támadás nyomán, az ukrán haderő viszont hamarosan elveszítheti harcképességét. Putyin egy ironikus megjegyzésében azt mondta, Kamala Harrist támogatja az amerikai elnökválasztáson. Az ukrán parlament jóváhagyta Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter lemondását, utódja eddigi helyettese, Andrij Szibiha lett, akit már el is fogadott a törvényhozás.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×