eur:
392.59
usd:
354.6
bux:
72753.19
2024. szeptember 2. hétfő Dorina, Rebeka
Silhouette of soldier are using drone and laptop computer for scouting during military operation against the backdrop of a sunset. Greeting card for Veterans Day, Memorial Day, Independence Day.
Nyitókép: vadimrysev / Getty Images

Borzalmas tűzesőt zúdított egy ukrán drón az oroszokra - videó

Új szintre emelték az ukránok az oroszok elleni drónháborút.

A közösségi médiában megjelent videó egészen elképesztő támadást örökített meg. Egy ukrán FPV drónról tűzzuhatagot öntöttek egy fasorban megbúvó orosz egységre. A kísérő szöveg szerint a robot termitet öntött az oroszokra.

Ez vas-oxid (vagy réz-oxid) és alumínium por keveréke, amit gyújtóbombákhoz is használnak, mert rendkívül hevesen és szinte elolthatatlanul ég. Ráadásul igen magas hőmérsékleten megy végbe a kémiai folyamat, amely robbanásszerűen zajlik le, ezért a szétfröccsenő izzó darabok a környezetben is tüzet okoznak.

Ilyen fegyvert eddig sem az oroszok, sem az ukránok nem vetettek még be a háborúban. A szörnyű tűzfolyam mindent elpusztít ami az útjába kerül.

Címlapról ajánljuk
Történelmi tartományi választások: újrarajzolhatják Németország politikai térképét

Történelmi tartományi választások: újrarajzolhatják Németország politikai térképét

Általános az a vélekedés, hogy Németország, sőt Európa jövőjét jelentős mértékben befolyásolhatják a vasárnapi keletnémet tartományi parlamenti választások eredményei. Nehéz kormányalakítás várható, az AfD türingiai győzelme ellenére is politikai karanténban maradhat, és az új baloldali párt, a Sahra Wagenknecht Szövetség lehet a "királycsináló".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×