eur:
393.44
usd:
351.6
bux:
72949.64
2024. augusztus 23. péntek Bence
Szerencsétlenül járt vitorláshajó egyik megtalált utasának holttestét viszik mentők a szicíliai Porticello kikötőjében, miután két eltűnt holttestét kiemelték a tengerből 2024. augusztus 21-én. A brit zászló alatt hajózó Bayesian 56 méter hosszú luxusjacht augusztus 19-én egy heves viharban elsüllyedt, a fedélzetén tartózkodó 22 ember közül 15-öt kimentettek, egyet holtan találtak meg, hatot pedig mostanáig kerestek.
Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Igor Petyx

Megtalálták a hatodik holttestet is a szerencsétlenül járt szuperjachtban

Összesen hat embert tartottak nyilván eltűntként, már mindegyikük holttestét megtalálták a szicíliai partoknál elsüllyedt hajóban.

Olasz médiajelentések alapján a BBC azt írta, hogy búvárok megtalálták a hétfőn Porticello olasz halászfalunál, Palermótól keletre egy viharban elsüllyedt Bayesian nevű szuperjacht testében a hatodik holttestet. Már csak a 18 éves Hannah Lynch volt az eltűntek listáján.

A jachton apja, Mike Lynch brit tech-mágnás ünnepelte közeli ismerőseivel bírósági felmentését. A hajóroncsból az ő testén kívül Jonathan Bloomer, a Morgan Stanley elnöke, Bloomer felesége, Judy, illetve Cris Morvillo és felesége, Neda Morvillo holttestét már felhozták és az olasz szabályok szerint azonosították. Morvillo Lynch ügyvédje volt, Bloomer pedig Lynch koronatanúja volt a vállalkozó csalási perében. A jacht szakácsának, Recaldo Thomasnak a holttestét már a baleset napján, hétfőn megtalálták.

A család péntek délután kiadott egy közös fotót Hannah és Mike Lynchről:

A brit zászló alatt közlekedő, 56 méteres Bayesian luxusjacht hétfő este süllyedt el egy vihar közepette Porticello kikötőjénél, a szicíliai partoktól alig egy kilométerre. A polgári védelem közlése szerint egy víztölcsérnek nevezett, tornádóhoz hasonló időjárási jelenség boríthatta fel az elsüllyeszthetetlennek tartott hajót, amely gyorsan az 50 méter mélyben húzódó tengerfenékre került.

A fedélzeten tartózkodó 22 fő (utasok és a személyzet tagjai) közül 15-en élték túl az esetet, köztük egy egyéves gyermek és Hannah édesanyja, Angela Bacares.

A mentők összetettnek írták le a hétfő óta tartó műveletet, ugyanis a búvárok 12 percig tudtak csak a víz alatt maradni, miközben a hajó belseje tele volt romokkal és a jármű berendezési tárgyaival. Két holttestet például matracok mögé szorulva találtak meg.

Az olasz parti őrség szóvivője szerint az elsüllyedt jacht tengerfenékről való kiemelése jelenleg "nincs napirenden", de a jövőben egyeztetnek majd róla.

A kutató-mentő csoport búvárai szerint a hajó "gyakorlatilag érintetlenül", az oldalán fekszik a tengerfenéken.

(A nyitókép egy korábbi holttest kiemelésekor készült.)

Címlapról ajánljuk
Lépett a HÖOK is a felháborodást kiváltott gólyatábor miatt

Lépett a HÖOK is a felháborodást kiváltott gólyatábor miatt

Meghozta az első döntéseit a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen az a munkacsoport, amely felülvizsgálja a gólyatáborok szabályozását. A testület megalakítására azért volt szükség, mert sajtóértesülések szerint az intézmény bodajki gólyatáborának szervezői folyamatosan megalázták és bántalmazták az elsőéves hallgatókat. Az InfoRádióban a HÖOK kommunikációs vezetője elmondta: fennmaradtak bizonyos hagyományok, amelyek "nem férnek bele".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.23. péntek, 18:00
Polyánszky Zoltán
a Magyar Sakkszövetség elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×