eur:
393.89
usd:
355.44
bux:
0
2024. augusztus 20. kedd István
Izraeli légicsapás füstje gomolyog a Gázai övezet déli részében levő Rafah felett 2024. május 24-én. A Nemzetközi Bíróság (ICJ) a Dél-afrikai Köztársaság által Izraellel szemben népirtás vádjával indított keresete nyomán 2024. május 24-én felszólította Izraelt, hogy azonnal állítsa le katonai offenzíváját Rafah városa ellen és vonuljon ki a területről a palesztin lakosságra leselkedő további kockázatok elkerülése érdekében.
Nyitókép: MTI/EPA/Haiszam Imad

Már csak az izraeli túszok holttestét tudták kimenteni

Az izraeli hadsereg (IDF) kimentette hétfő éjjel hat, élve elrabolt izraeli túsz holttestét a Gázai övezetből - jelentette a katonai szóvivő kedd reggel.

Avraham Monder, Chaim Perry, Alex Dancyg és Joram Metzger Nir Óz kibucban, Nadav Popelval és Jagev Bohstab a Gázai övezet szomszédságában megtámadott Nirim kibucban élt. Monder haláláról csak kedden értesültek hozzátartozói, a többiek halálát már korábban bejelentették az izraeli hatóságok.

A holttesteket Hán-Juniszban egy alagútból hozták elő az izraeli katonák. A szakemberek becslése szerint Mondert már márciusban megölték.

A kibucok bejelentették, hogy temetőikben helyezik örök nyugalomra a megölt túszokat, és közleményeikben emlékeztettek a túszalku mihamarabbi megkötésének szükségességére.

"Joram Metzger testének visszatérése a legnagyobb bizonyítéka azon egyezmény fontosságának, amely a lehető leghamarabb visszaadja fiainkat és lányainkat, mielőtt túl késő lenne" - hangsúlyozta közleményében Nir Óz kibuc.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk

kutatás
A hűtlenségben kettős mérce tapasztalható itthon

A magas társadalmi státusz és a jó anyagi helyzet kevésbé fontos szempont a magyar embereknek a párkeresésnél, a többség inkább a figyelmességet, az érzelmi intelligenciát és a hűséget részesíti előnyben – mondta az InfoRádióban Bojár Ábel, az Opinio Institute kutatási igazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.21. szerda, 18:00
Fekete Rajmund
történész, a Kommunizmuskutató Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 20. 11:44
×
×
×
×