eur:
395.17
usd:
359.4
bux:
72151.79
2024. augusztus 16. péntek Ábrahám
Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje választási nagygyűlésére érkezik a Las Vegas-i Sunset Parkban 2024. június 9-én. Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban.
Nyitókép: MTI/EPA/Allison Dinner

Nem mindennapi mód védenék Donald Trumpot a szabadtéri gyűléseken

Az amerikai titkosszolgálat előkészületeket tesz arra, hogy a volt elnök újra szabadtéri kampánygyűléseit tarthasson. A tervek szerint pódiumát golyóálló üveggel veszik körül.

Az intézkedést általában kizárólag regnáló elnökök esetében alkalmazták eddig, de a titkosszolgálat most kivételt tesz, miután Robert Kennedy 1968-as halála óta először kíséreltek meg merényletet elnökjelölt ellen – írta meg az ABC News, amit az Index szemlézett.

A titkosszolgálat azt javasolta, hogy Donald Trump ne tartson szabadtéri gyűléseket, miután a pennsylvaniai Butlerben egy fegyveres a színpadtól 120 méternyire lévő háztetőről rálőtt, és eltalálta a jobb fülét. A támadásban legalább két ember meghalt.

Július 13. óta Trump közel egy tucat kampányrendezvényt tartott, mindet zárt térben. Négyszemközt kifejtette, hogy szeretne szabadtéren kampányolni, és garanciákat kért arra, hogy biztonságban lesz.

Július 31-én a pennsylvaniai Harrisburgban, egy fedett arénában tartott gyűlésen Trump megdicsérte a helyszín méretét, majd közölte: „Nem mondunk le a szabadtéri gyűlésekről. Tudják, mindazok az emberek, akiket ma nem tudtunk beengedni, egy szabadtéri gyűlésre eljöhettek volna”.

A republikánus elnökjelölt testőrei a források szerint arra készülnek, hogy üvegpanelek vegyék körül őt három oldalról, bár erről még nem adtak ki hivatalos közleményt.

A titkosszolgálat golyóálló üveg használata Donald Trump volt elnök körül egy újabb lépés annak érdekében, hogy a kampány biztonságban legyen és maradjon − mondta Don Mihalek, a titkosszolgálat nyugalmazott ügynöke. „Ez nem csak egy darab üveg, hanem egy nagy és nehéz páncélozott üveg, amely kiterjedt logisztikai kapacitást igényel, amelyet általában a nagyszabású szabadtéri rendezvények számára tartanak fenn” – fűzte hozzá.

A ballisztikus üveget általában katonai teherszállító repülőgép fedélzetén szállítják. Donald Trump esetében a titkosszolgálat több készletet rendel, amelyeket országszerte tárolnak, hogy oda lehessen szállítani teherautóval, ahol szükség van rá.

Címlapról ajánljuk
Tálas Péter: kettős célja volt Ukrajnának a kurszki hadműveletekkel

Tálas Péter: kettős célja volt Ukrajnának a kurszki hadműveletekkel

A Kurszk régióba történő ukrán benyomulás ugyan a háború menetét nem változtatja meg, de kellemetlen presztízsveszteséget okozott Oroszországnak - erről beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában Tálas Péter, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének egyetemi docense. Beszélt az európai fegyverkezés szerepéről is.
VIDEÓ
Betonfal előtt ácsorog a forint az adat után

Betonfal előtt ácsorog a forint az adat után

A héten a javuló piaci hangulat ellenére egyelőre nem tudott erősödni a forint az euróval szemben. Bár az amerikai recessziós félelmek elmúlni látszanak a hazai gazdaságról egyelőre nem érkeztek olyan hírek, amelyek a növekedési kilátások javulása felé mutatnának. A mai nap az USA-ból érkeznek ingatlanpiaci és fogyasztói bizalmi indexek, így érdekes lesz figyelni, hogy az adatok után elkezdődhet-e a forint erősödése.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×