eur:
395.17
usd:
359.89
bux:
71770.48
2024. augusztus 15. csütörtök Mária
Rafale B, kétüléses francia vadász-bombázó. Forrás: Wikipédia
Nyitókép: Forrás: Wikipédia

Tragédia a francia égbolton

Holtan találták meg a szerdai franciaországi vadászgépbaleset két eltűnt pilótáját.

Mint arról az Infostart is beszámolt, a francia légierő két Rafale típusú vadászbombázója gyakorlatozás közben ütközött össze szerda délután a lotaringiai Colombey-les-Belles település környékén, Nancytól nem messze. Az egyik gép pilótájának sikerült katapultálnia, a másik gép tanulópilótája és az oktatója után nagyszabású keresést indítottak a térségben.

Emmanuel Macron francia elnök szerdán késő este az X-en jelentette be a két pilóta - egy százados és egy hadnagy - halálát. A gép roncsait egy nagyfeszültségű távvezeték által átszelt fás vidéken találták meg több órán át tartó kutatás eredményeként. A szerencsétlenül járt harci gépek a saint-dizier-i légitámaszpontról szálltak fel.

A baleset lehetséges okáról egyelőre semmit sem közöltek a francia hatóságok.

A negyedik generációs, szuperszonikus vadászbombázó a francia hadiipari export slágerterméke, az amerikai F-35-ös riválisa, amelyből Horvátország, Görögország, Egyiptom, Katar, India, Indonézia és az Egyesült Arab Emírségek is vásárolt.

Címlapról ajánljuk

Szilágyi Áron elárulta, mikor dönt a jövőjéről

Felemásnak értékeli a párizsi nyári ötkarikás játékokon nyújtott teljesítményét Szilágyi Áron, aki az egyéni szereplésére még mindig nem talált magyarázatot, a kardcsapattal nyert ezüstérmet viszont nagy sikernek tartja. A háromszoros olimpiai bajnok az InfoRádióban elmondta: a következő hetekben pihenni szeretne, és reméli, hogy megoldódik a sarokproblémája.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.15. csütörtök, 18:00
Tálas Péter
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézetének egyetemi docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×