eur:
395.64
usd:
360.49
bux:
71673.12
2024. augusztus 15. csütörtök Mária
Izrael légicsapásban megsemmisült házak romjaiból felszálló porban gyalogolnak emberek a Gázai övezet déli részén fekvő Hán-Júnisz menekülttáborra 2024. július 22-én. A Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyveresei október 7-én támadást indítottak Izrael ellen, az izraeli haderő pedig válaszul légi és szárazföldi hadműveleteket hajt végre a Gázai övezetben.
Nyitókép: MTI/AP/Abdel Karím Hana

A palesztínok szerint már negyvenezernél is több áldozata van a gázai háborúnak

Már több mint 40 ezer palesztin halálos áldozata van a Gázai övezetben a Hamász terrorszervezet ellen indított izraeli háborúnak - közölte a Gázai övezet egészségügyi minisztériuma.

A minisztérium elhunytakról kiadott legfrissebb, részletes jelentése szerint 40 005 ember vesztette életét a tavaly októberben indított háború kezdete óta. Egészségügyi tisztviselők és a polgári védelem munkatársai azonban a valódi áldozatok számát több ezerrel magasabbra teszik, mivel a harcokban lerombolt épületek alól még sok holttestet nem sikerült kiemelni.

Az izraeli támadásokban 92 401 ember sebesült meg, és a Gázai övezetben élő mintegy 2,3 milliós lakosság csaknem 85 százalékának kellett elmenekülnie a harcok elől otthonából - fűzte hozzá a minisztérium a közleményben.

A konfliktus 2023. október 7-ét követően robbant ki, mikor a Hamász palesztin terrorszervezet Izrael déli részére betörve 1200 embert ölt meg, és mintegy 250 túszt hurcolt Gázába.

Izrael állítása szerint 111 ember még fogva tartanak, közülük 39 ember azonban már valószínűleg meghalt. A foglyok között 15 nő és két öt évnél fiatalabb gyermek is van.

Címlapról ajánljuk
Megkéselték a spanyol futballfenomén apját

Megkéselték a spanyol futballfenomén apját

Három embert letartóztattak, egyet még keresnek azt követően, hogy megkéselték a labdarúgó-Eb spanyol tinisztárjának édesapját. A férfit a Barcelonához közeli Mataróban, egy parkolóban támadták meg.
VIDEÓ
Zelenszkij minden eddiginél tovább menne Oroszország támadásában, tudhattak a nyugatiak Kijev közelgő akciójáról – Ukrajnai háborús híreink csütörtökön

Zelenszkij minden eddiginél tovább menne Oroszország támadásában, tudhattak a nyugatiak Kijev közelgő akciójáról – Ukrajnai háborús híreink csütörtökön

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök arra kéri a szövetségeseit, hogy engedélyezzék a nagy hatótávolságú csapásokat Oroszországon belüli célpontokra. Ezzel is tovább gyengítené Vlagyimir Putyin háborúját. Az ukrán elnök főtanácsadója, Mihajlo Podoljak a The Independentnek adott interjújában kifejtette Ukrajna meglepetésszerű támadásának okait Oroszország területe ellen. A beszélgetés közben több olyan információ is elhangzott, amely eddig nem volt ismertek a szélesebb közönség előtt. Azt is elmondta, hogy Kijev titkos csatornákon keresztül tájékoztatta a nyugati hatalmakat, hogy mire készülnek Kurszknál. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×