eur:
393.1
usd:
359.74
bux:
72075.58
2024. augusztus 13. kedd Ipoly
Az előző napi venezuelai elnökválasztás hivatalos eredménye miatt tiltakoznak Caracasban 2024. július 29-én. A hivatalban lévő elnök és az ellenzéki jelölt egyaránt győztesnek nyilvánította magát, a választási hatóság Nicolás Maduro elnök győzelmét állapította meg.
Nyitókép: MTI/AP/Matias Delacroix

Legkevesebb 25 halálos áldozata volt az elnökválasztást követő tüntetéseknek Venezuelában

A halálesetek többségét a voksolást követő két napon jegyezték fel.

Legkevesebb 25 halálos áldozata volt a venezuelai elnökválasztást követő tüntetéseknek, további 192 ember pedig megsebesült "lő- és ütőfegyverek, tompa tárgyak és robbanószerkezetek által" - közölte hétfőn Tarek William Saab venezuelai főügyész.

Saab az ország védelmi tanácsának ülésén beszélt, amin Nicolás Maduro elnök is részt vett. Mint mondta, a halálesetek négyötödét július 29-én és 30-án jegyezték fel, vagyis a voksolást követő két napon. Hozzátette: a halottak között van a venezuelai nemzeti gárda két tagja is. "Jószándékú, fiatal emberek, akiket a szélsőjobb gyilkolt meg" - fogalmazott.

Maduro a karhatalmi szervektől keménykezű, gyorsabb fellépést és jobb hatékonyságot követelt "a bűnözéssel, erőszakkal és a gyűlöletbűncselekményekkel szemben".

A választási bizottság július 28-án hivatalosan Madurót nyilvánította az elnökválasztás győztesének. Az ellenzék szerint választási csalás történt.

A július 28-i elnökválasztást követően Venezuelában kiterjedt tüntetések voltak. Emberi jogi szervezetek szerint ezek során több mint 2200 embert tartóztattak le. Több ország, köztük az Egyesült Államok, Peru és Argentína is az ellenzék jelöltjét, Edmundo González Urrutiát ismerte el győztesként.

Címlapról ajánljuk
Gyászos német olimpiai mérleg: egyesek már rendszerhibáról beszélnek

Gyászos német olimpiai mérleg: egyesek már rendszerhibáról beszélnek

Sokat emlegették mostanában Németországban a 2006-os labdarúgó-világbajnokságot, amely akkor a válogatott sikeres szereplése miatt "nyári meseként" került be a német sport történetébe. A közelmúltban tartott németországi labdarúgó Európa-bajnokságon kapott német bizonyítványt a szakértők 2006-hoz hasonlóan "nyári meseként" értékelték. Sokan remélték, hogy a párizsi olimpiai játékokon a német szereplést illetően a "mese" tovább folytatódik.

Visszaváltási rendszer: alapvető változásokat kérnek a kereskedők

A kereskedők szerint több változtatás is kellene ahhoz, hogy jól működjön a július elsején elindult visszaváltási rendszer. A Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség főtitkára azt mondta az InfoRádióban, hogy problémás a betétdíjak elszámolása a MOHU és a kereskedők között, illetve a kisebb boltokba telepített automaták sokszor nem működnek, aminek típushiba lehet a hátterében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.13. kedd, 18:00
Fábián László
a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára
Nagyon fontos adat érkezik - Jó hangulatban várnak a befektetők

Nagyon fontos adat érkezik - Jó hangulatban várnak a befektetők

Gazdasági információk tekintetében ma Nagy-Britanniából fontos munkanélküliségi adatok érkeznek júliusra vonatkozóan, az Egyesült Államokban pedig a termelői árindex júliusi éves változását közlik, ami fontos támpontot adhat az inflációs folyamatokról, elsősorban erre figyelhetnek ma a befektetők. Az ázsiai tőzsdéken oldalazás látszott, igaz, a japán tőzsde nagyot szárnyalt ma, Európában pedig kisebb emelkedés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×