eur:
393.02
usd:
359.86
bux:
71739.99
2024. augusztus 12. hétfő Klára
Nyitókép: Unsplash.com

Egy szállodára zuhant egy engedély nélkül repülő helikopter

Az épület egy része kigyulladt.

Egy engedély nélkül repülő helikopter zuhant az észak-ausztráliai Cairns Hilton szállodájának tetejére helyi idő szerint hétfő hajnalban - közölték az ausztrál hatóságok.

A mentőszolgálatot helyi idő szerint hajnali kettő óra körül értesítették, miután a helikopter a szálloda tetejébe csapódott. A baleset következtében az épület egy része kigyulladt. A szálloda vendégeit elszállították máshova és az épület helyi idő szerint délután fél hatkor még mindig le volt zárva - mondták a cairnsi Hilton DoubleTree Hotel alkalmazottai.

A jármű egyetlen utasa, az eddig azonosítatlan pilóta azonnal életét vesztette. A hotelből több száz embert kellett evakuálni a tűz miatt. Két idős vendéget kórházba szállítottak, de rövid idő után mindkettejüket kiengedték.

A rendőrség szerint a helikoptert engedély nélkül vitték el a cairnsi repülőtér hangárából. A pilóta szándéka egyelőre ismeretlen, ahogyan az is, hogy milyen módon kerítette birtokába a járművet. A nyomozásban a helikopter tulajdonosa, a Nautilus Aviation is együttműködik a rendőrséggel.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
Rasovszky Kristóf: régóta vágytunk Betlehem Dáviddal arra, hogy együtt ünnepelhessünk az olimpiai dobogón

Rasovszky Kristóf: régóta vágytunk Betlehem Dáviddal arra, hogy együtt ünnepelhessünk az olimpiai dobogón

Még nem tudja, mikor kezd újra edzeni és megcélozza-e a Los Angeles-i olimpiát Rasovszky Kristóf. A párizsi ötkarikás játékok aranyérmes nyílt vízi úszója arról is beszélt az InfoRádióban, hogy mikor döntöttek a párizsi taktikáról, illetve mik voltak a gondolatai, miután célba ért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.12. hétfő, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
Fontos szintet tesztelget a forint

Fontos szintet tesztelget a forint

Hétfőn nem várunk fontosabb makrogazdasági adatokat, de a piacok már elkezdhetik árazni a későbbi napok dömpingjét, amelyek alapján tisztább képet alkothatnak majd az amerikai gazdaság állapotáról. A múlt héten végül a tőzsdék is majdnem teljesen ledolgozták az Egyesült Államok visszaesésétől való félelem okozta veszteségeket, így a forint is 394-ig húzott vissza az euróval szemben. Kora délután aztán a 30 napos mozgóátlag által kijelölt támaszt kezdte tesztelgetni a magyar deviza.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×