eur:
397.97
usd:
364.32
bux:
71554.39
2024. augusztus 8. csütörtök László
Elon Musk, a Tesla Motors és a SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat vezérigazgatója panelbeszélgetésen vesz részt a világ legjelentősebb számítógépes és videojáték expóján, az E3 elektronikai szakvásáron Los Angelesben 2019. június 13-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Adam S. Davis

Donald Trump támogatása miatt hadat üzen Elon Musknak a Rossmann

Sajátos döntést hozott Európa egyik legnagyobb drogérialánca, a Rossmann: nem vásárol több Teslát.

A Rossmann a jövőben nem kíván Tesla járműveket vásárolni – ezt a cég nevében az alapító, Dirk Rossmann fia, a németországi cég jelenlegi vezetője jelentette be. "Elon Musk nem titkolja, hogy az amerikai elnökválasztási harcban Donad Trumpot támogatja, aki többször is álhírnek nevezte a klímaváltozást" – idézte Raoul Rossmannt az RND német hírportál.

Rossmann szerint Trump hozzáállása éles ellentétben áll a Tesla azon küldetésével, hogy elektromos autók gyártásával hozzájáruljon a környezetvédelemhez. Musk 2018-ban egy interjúban még azt hangsúlyozta, hogy a Tesla létezésének célja a klímaváltozás csökkentése – emlékeztetett –,

mostani nyilatkozatai ugyanakkor összeférhetetlenek a Tesla által képviselt értékekkel.

Azt is közölte, hogy a drogérialánc által már megvásárolt Tesla-járműveket a fenntarthatóság érdekében továbbra is használni kell, a cég azonban a a jövőbeni járműrendeléseknél az alternatív gyártókra és modellekre kíván támaszkodni.

Az RND emlékeztetett arra, hogy Elon Musk, aki 220 milliárd dollár körüli vagyonával a világ egyik leggazdagabb embere, a Donald Trump elleni sikertelen merénylet után kijelentette, hogy támogatja a volt elnököt az újraválasztásért folyó kampányban.

A milliárdos, aki a Tesla mellett az X közösségi hálózatot és a Space X rakétagyártót is üzemelteti, a napokban összetűzésbe került a brit kormánnyal is. Az Egyesült Királyságban zajló jobboldali zavargásokra utalva az X-en azt hangoztatta, hogy a polgárháború elkerülhetetlen. A kijelentést elítélte Keir Starmer miniszterelnök szóvivője, aki szerint szervezett szélsőjobboldali erőszakos cselekmények történtek.

Szakértők szerint nem egyértelmű, hogy Musk politikai szerepvállalása milyen mértékben terheli meg vállalkozását. A Rossmann bojkottja valószínűleg nem okoz különösebb kárt cégének. A drogérialánc eddig 34 Teslát vásárolt, ugyanakkor tájékoztatása szerint a flottája összesen 800 autóval rendelkezik.

Elon Musk Németországban is gyárt Tesla autókat. A Berlin közelében lévő grünheidei gyár a milliárdos egyetlen európai, elektromos autókat előállító üzeme, és mintegy 12 ezer embernek ad munkát.

Címlapról ajánljuk
Elképesztő dráma után elődöntős a férfi pólóválogatott

Elképesztő dráma után elődöntős a férfi pólóválogatott

A magyar férfi vízilabda-válogatott fordulatos mérkőzést játszott az olaszokkal a párizsi olimpia negyeddöntőjében. Mindkét csapatnak volt esélye megnyerni a meccset a rendes játékidőben, végül 9-9 után ötméteresek döntöttek. Vogel Soma háromszor is védett, a mieink pedig ötből négy büntetőt belőttek, így készülhetnek a horvátok elleni elődöntőre.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.08. csütörtök, 18:00
Andrásfi Tibor olimpiai bajnok párbajtőrvívó
Koch Máté olimpiai bajnok párbajtőrvívó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×