eur:
397.78
usd:
364.05
bux:
70321.83
2024. augusztus 6. kedd Berta, Bettina
Eluned Morgan eddigi walesi egészségügyi miniszter támogatóival találkozik Cardiffban 2024. július 24-én. Walesben első alkalommal kerülhet nő a kormányfői székbe, miután az 57 éves Eluned Morgan átvette a brit Munkáspárt walesi tagozatának vezetését.
Nyitókép: MTI/AP-PA/Ben Birchall

Ő az első nő miniszterelnöki székben Walesben

Az 57 éves politikusnő megválasztására számítani lehetett, miután július végén átvette a brit Munkáspárt walesi tagozatának vezetését.

Walesben első alkalommal került nő a regionális kormányzat élére, miután a cardiffi parlament hétfőn megválasztotta e tisztségre Eluned Morgan eddigi egészségügyi minisztert.

Az 57 éves politikusnő megválasztására számítani lehetett, miután július végén átvette a brit Munkáspárt walesi tagozatának vezetését.

Morgan az idén már a harmadik miniszterelnök Walesben. Elődje, Vaughan Gething korábbi walesi miniszterelnök annak nyomán mondott le pártelnöki és ezzel kormányfői tisztségéről is, hogy kiderült: jelentős kampányadományt fogadott el egy vállalatvezetőtől, akit korábban környezetvédelmi vétségekért felfüggesztett börtönre ítéltek.

A Munkáspárt a bányászatáról és nehéziparáról ismert brit országrészben több mint száz éve van töretlenül hatalmon. A regionális parlament kifejezetten a mostani szavazás céljára ült össze a nyári törvényhozási szünet idején.

Címlapról ajánljuk

Hajszálra volt az olimpiai elődöntőtől a magyar női kézilabda-válogatott

Az olimpiai selejtezőben legyőzött, de fizikailag nagyon erős svéd válogatottal játszott a magyar női kézilabda-válogatott Lille-ben. A tét az olimpiai elődöntőbe jutás volt, végig szoros küzdelemben maradtunk alul, és kiválóan játszott.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 6. 15:46
×
×
×
×