eur:
390.86
usd:
360
bux:
73116.75
2024. július 26. péntek Anikó, Anna
Erdőtűz következtében lángoló autó a kaliforniai Oroville-ben 2024. július 2-án.
Nyitókép: MTI/AP/Noah Berger

Egy szakadékba tolt autó változtathatta pokollá Kaliforniát

Letartóztattak egy férfit Kalifornia idei eddigi legnagyobb erdőtüzével összefüggésben csütörtökön.

A hatóságok szerint a gyanúsított egy kigyulladt autót tolt be egy szakadékba, és ebből alakult ki Kalifornia eddigi legnagyobb idei erdő- és bozóttüze, amely már 180 négyzetkilométert perzselt fel, és kitelepítésekhez vezetett Butte és Tehama megyében. A tűzoltók csütörtökig az állam északi részén égő terület csupán 3 százalékát tudták körbehatárolni.

A rendőrség egyelőre sem a gyanúsított személyazonosságát, sem az őrizetbe vétel részleteit nem közölte.

Kalifornia mellett az Egyesült Államok további nyugati államaiban szintén erdőtüzekkel küzdenek a tűzoltók. Oregon állam keleti részén, Huntington kisvárosban a korábban kitelepített lakosság visszatérhetett otthonába, mert az eső és az alacsonyabb hőmérsékletek segítették a lángok oltását a mintegy 1630 négyzetkilométer kiterjedésű, erdőtűzzel érintett területen.

Az esőt hozó időjárási front Oregon és Idaho állam határán ugyanakkor villámlással járó viharokat okozott, ami tucatnyi helyen gyújtotta meg az erdőt és az aljnövényzetet.

Montana államban mintegy két tucatnyi helyen alakult ki új erdőtűz az erős szélben és száraz időjárásban, amely magas hőmérséklettel párosul.

Az Egyesült Államok Csendes-óceánhoz közeli észak-nyugati részén az idei nyáron eddig már mintegy 1 millió hektárt érintett erdőtűz.

Címlapról ajánljuk
Fokozott készültség az olimpián – egy merénylet vagy terrorakció súlyosan rombolná Franciaország imázsát

Fokozott készültség az olimpián – egy merénylet vagy terrorakció súlyosan rombolná Franciaország imázsát

Az elmúlt évek párizsi terrortámadásai miatt indokoltan alkalmaznak jelentősen szigorúbb biztonsági intézkedéseket az olimpia szervezői, mint ahogy a legmagasabb terrorkészültségi szint elrendelése is szükséges volt – mondta az InfoRádióban Vargha Márk, a Migrációkutató Intézet vezető elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.26. péntek, 18:00
Sós Csaba
a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 26. 12:30
×
×
×
×