eur:
389.68
usd:
357.89
bux:
73375.88
2024. július 22. hétfő Magdolna
Kamala Harris amerikai alelnök beszédet mond egy választási kampányrendezvényen Los Angelesben 2022. november 7-én. A félidős kongresszusi és helyi választásokat november 8-án tartják az Egyesült Államokban.
Nyitókép: MTI/AP/Jae C. Hong

Máris ötven millió dollár gyűlt össze Kamala Harris kampányára

Még szinte alighogy visszalépett Joe Biden az elnökjelöltségtől, helyettesének máris rengeteg pénzt sikerült összegyűjtenie a kampányához.

Kamala Harris amerikai alelnök kevesebb mint egy nap alatt csaknem 50 millió dollárt (18 milliárd forintot) gyűjtött össze az elnökválasztási kampányára, miután Joe Biden amerikai elnök kiszállt a versenyből, és jóváhagyólag támogatta őt a demokraták jelöltjeként - közölte hétfőn Biden kampányszóvivője.

"Amióta az elnök tegnap délután támogatásáról biztosította Harris alelnököt, az egyszerű amerikai állampolgárok 49,6 millió dollár adománnyal támogatták a kampányát" - mondta a szóvivő.

Megfigyelők ugyanakkor megjegyzik, hogy Kamala Harris csak egyike lehetséges elnökjelölteknek. Az, hogy végül is ki indulhat a demokraták színeiben a novemberi elnökválasztáson, majd csak a párt augusztus végi, országos nagy gyűlésén fog eldőlni.

Címlapról ajánljuk

Joe Biden visszalépése után egyik fő szövetségesét veszítette el Olaf Scholz

A német pártok nagy része Joe Bident pártolta az amerikai elnökválasztási kampányban, az elnök visszalépése azonban új helyzetet teremtett. Az AfD szerint viszont Kamala Harris ajánlásával Joe Biden Donald Trumpnak tett "óriási szívességet".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.23. kedd, 18:00
Haranghy Csaba
a Nemzeti Vízművek Zrt. vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×