eur:
389.57
usd:
358.12
bux:
73389.17
2024. július 22. hétfő Magdolna
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j), Alexander Schallenberg osztrák (j2), Tanja Fajon szlovén (b2) és Jan Lipavsky cseh külügyminiszter (b) az öt közép-európai külügyminiszter találkozóján Budapesten, a Puskás Arénában 2022. július 13-án.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

EU-elnökség - Szlovénia igent mond Budapestnek

"Hacsak nem születik más irányú, uniós szintű döntés" - mondta Brüsszelben az ország külügyminisztere.

A szlovén miniszterek részt vesznek a magyar EU-elnökség által Budapesten szervezett informális találkozókon, hacsak nem születik más irányú uniós szintű döntés - közölte Tanja Fajon szlovén külügyminiszter hétfőn Brüsszelben az Európai Unió külügyminiszteri találkozójára érkezve.

Mint mondta, ő maga is részt kíván venni a külügyminiszterek augusztus végi tanácskozásán, noha - mint megjegyezte - még nem kapott arra meghívót.

Orbán Viktornak a béke előmozdítása érdekében tett megbeszéléseivel kapcsolatban Fajon azt mondta, még ha jó szándék vezérelte is, a magyar miniszterelnöknek biztosan nem volt erre uniós mandátuma.

Azt kívánjuk, hogy a tárgyalások a lehető leghamarabb elkezdődjenek, és a háború véget érjen Ukrajna feltételei szerint. De ma még nem tartunk ezen a ponton. Támogatunk minden, az ENSZ Alapokmányán és a nemzetközi jogon alapuló tervet - tette hozzá a szlovén külügyi tárcavezető.

Címlapról ajánljuk

Szakértő: Joe Biden magától nem lépett volna vissza, személyes okok miatt is ragaszkodhatott a hatalomhoz

A Demokrata Párton belül továbbra is nagy befolyással rendelkező Barack Obama támogatásának elvesztése miatt kényszerülhetett visszalépésre a jelenlegi amerikai elnök – mondta az InfoRádióban Farkas-Bede Katalin.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×