eur:
392.07
usd:
359.97
bux:
72294.66
2024. július 16. kedd Valter
Project 1135, Krivak osztályú rakétás fregatt. Forrás: Wikipédia
Nyitókép: Forrás: Wikipédia

Elég volt a dróntámadásokból: az orosz haditengerészet kivonult a Krím-félszigetről

Az ukrán haditengerészet szóvivője jelentette be, hogy az utolsó orosz járőrhajó is elhagyta az Ukrajnához közeli vizeket.

Az ukrán haditengerészet szóvivője, Dmitro Pletencsuk a Facebookon azt írta: "Az orosz fekete-tengeri flotta utolsó járőrhajója is elhagyta a Krím-félszigetünket. Emlékezzenek erre a napra."

A szóvivőt idéző Kyiv Independent arról számolt be, hogy a Szevasztopolból utolsóként távozó egység egy Project 1135 típusú járőrhajó volt. Ez nem azonos azokkal a rakétahordozókkal, amelyek korábban az ukrán területeket támadtak – írja az angol nyelvű kijevi portál.

A háború kitörése után az ukránok rakéta- és dróncsapások sorát zúdították az orosz fekete-tengeri flottára.

Kijevi állítások szerint az orosz hajóhad legalább harmadát elsüllyesztették vagy súlyosan megrongálták. A legérzékenyebb veszteséget az oroszok a Moszkva rakétás cirkáló elvesztésekor szenvedték el a Fekete-tengeren.

A sikeres ukrán támadások arra kényszerítették az oroszokat, hogy a hadiflottájuk nagy részét átcsoportosítsák a Krím-félszigetről a Fekete-tenger keleti partvidékén lévő Novorosszijszkba.

"Az orosz haditengerészet befolyási övezete a Fekete-tengeren jelentősen csökkent, és ezt az egész világ láthatja" – nyilatkozta a Kyiv Independentnek a hónap elején Andrij Juszov, az ukrán katonai hírszerzés szóvivője.

Címlapról ajánljuk

Magyarics Tamás: J. D. Vance alelnökjelöltsége több szempontból is ideális a republikánusoknak

A 39 éves ohioi szenátor James David Vance lesz a republikánus Donald Trump alelnökjelöltje az Egyesült Államok novemberi elnökválasztásán. Magyarics Tamás Amerika-szakértő szerint ő hozhatja az egyik billegő államot, Ohiót, megszólíthatja a kiábrándult fiatalokat és az amerikai alsó-középosztályt is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.17. szerda, 18:00
Navracsics Tibor
közigazgatási és területfejlesztési miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×