eur:
391.55
usd:
359.43
bux:
72730.44
2024. július 16. kedd Valter
A Republikánus Párt elnökjelöltségére pályázó Donald Trump volt amerikai elnök támogatóihoz beszél Mar-a-Lago birtokán, a floridai Palm Beachben 2024. március 5-én, az úgynevezett szuperkedden. Az előválasztási napon az ország 15 államában döntöttek a republikánus szavazók az elnökjelölt személyéről, azaz mintegy 800 delegálti szavazatról. Trump Vermont állam kivételével mindenütt győzelmet ért el az elnökjelöltségért a Nikki Haleyvel folytatott versenyben. Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban.
Nyitókép: MTI/AP/Rebecca Blackwell

Donald Trump hivatalosan is a republikánusok elnökjelöltje

Az amerikai Republikánus Párt Milwaukeeban tartott jelöltállító gyűlése a várakozásoknak megfelelően elnökjelöltjének választották Donald Trumpot.

A rendezvényteremben a "Tegyük naggyá ismét Amerikát" feliratú transzparensek övezte delegátusok üdvrivalgásban törtek ki, ahogy a tagállamok delegáltjai sorra Trumpot támogatták, hogy induljon újra a párt színeiben a novemberi elnökválasztáson.

A volt elnök Truth Social-oldalán közzétett nyilatkozatában a 39 éves James David (J.D.) Vance ohiói szenátort nevezte meg alelnökjelöltjének, aki Trump egyik legélesebb bírálójából egyik legelkötelezettebb védelmezőjévé lépett elő.

Donald Trump azt írta, hogy Vance a legalkalmasabb alelnökjelöltnek,

s a választási kampány során egyebek között a csatatérállamoknak számító Pennsylvania, Michigan, Wisconsin, Ohio és Minnesota munkásainak, illetve farmereinek megnyerésére fog összpontosítani.

Joe Biden jelenlegi amerikai elnök kampánycsapata élesen bírálta Vance jelölését, egyebek között úgy vélve, hogy "tekintet nélkül az amerikai népnek okozott károkra" végre fogja hajtani Trump "szélsőséges politikai terveit".

Címlapról ajánljuk

Kis-Benedek József: nem lennék meglepve, ha a merénylő nem magányos farkas lenne

A Donald Trump körül dolgozó biztonsági emberek jól reagáltak, de a távolabbi védelem hibázhatott, hogy fegyverrel a volt elnök közelébe kerülhetett a támadó – mondta el az InfoRádió Reggelinfó című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×