eur:
394.03
usd:
355.66
bux:
0
2024. augusztus 20. kedd István
Field military uniform of Russian soldier at parade rehearsal against the background of the colors of the national flag. Details of clothing and equipment of an officer with weapon at parade training on Palace Square in St. Petersburg.
Nyitókép: Getty Images

Bajban lehetnek az oroszok, hamarabb vetik be a tartalékosokat

Olyan csapatokat is a frontra vezényelt az orosz vezetés, amiket eredetileg csak akkor vetettek volna be, ha az ukránok ellentámadásba kezdenek.

Az Institute for the Study of War (ISW) szerint a kelet-ukrajnai támadások támogatására az oroszok nem megfelelően felszerelt és létszámhiányos egységeket küldenek. A katonai parancsnokság olyan egységeket vet be a harcmezőn, amelyeket eredetileg tartalékként akartak tartani - írja az ISW jelentése nyomán a Portfolio.

Július 13-án az ukrán katonai elemző, Kosztyantin Maszovets arról értekezett, hogy a moszkvai katonai vezetés stratégiai tartalékot kívánt létrehozni a Központi Erők Csoportosításának a Központi Katonai Körzetben a 2. Összevont Fegyveres Hadsereghez tartozó 27. Motorizált Lövészhadosztályból. Ezek az egységek pillanatnyilag is aktívan kiveszik a részüket a háborúból, ők irányítják a támadó hadműveleteket az avgyijivkai és a toretszki fronton - írják.

Eredetileg csak akkor vezényelték volna a hadosztály a frontra, ha az ukrán erők ellentámadást indítanak Donyecknél, vagy ha az oroszok nagyszabású támadásba kezdtek volna Toretszk város ellen.

Kosztyantin Maszovetsszerint a 27. motorizált lövészhadosztály 433. motorizált lövészezrede a 21. motorizált lövészdandár megfogyatkozott maradékát foglalja magában. A jelentésben az áll, hogy ezeket a csapatokat még azelőtt kirendelték az egyik legaktívabb frontszakaszra, hogy elég idejük lett volna regenerálódni.

Más alakulatokat, így az 506. és az 589. motorizált lövészezredet is idő előtt kellett bevetni a Donbaszban. Az ISW jelentése szerint az oroszok jelenleg is dolgoznak rajta, hogy fejlesszék az ukrajnai fegyveres erőiket, azonban a toborzás jelenleg csak kis számú új egységet hoz létre.

Ezeket az újonnan felszerelt egységeket nem küldik egyből a frontra, hanem műveleti tartalékot képeznek belőlük. Mint írják, az orosz hadiipart szorongató szankciók, valamint a magas harctéri veszteségek miatt a gyártók nem képesek megfelelő gyorsasággal elegendő fegyvert szállítani, így az orosz csapatok alulfelszereltek maradnak.

Címlapról ajánljuk
A hűtlenségben kettős mérce tapasztalható itthon - mondja egy kutatás
csalfaság

A hűtlenségben kettős mérce tapasztalható itthon - mondja egy kutatás

A magas társadalmi státusz és a jó anyagi helyzet kevésbé fontos szempont a magyar embereknek a párkeresésnél, a többség inkább a figyelmességet, az érzelmi intelligenciát és a hűséget részesíti előnyben – mondta az InfoRádióban Bojár Ábel, az Opinio Institute kutatási igazgatója. Hozzátette: felmérésük alapján mind az érzelmi, mind a testi hűség nagyon fontos a magyarok számára.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.21. szerda, 18:00
Fekete Rajmund
történész, a Kommunizmuskutató Intézet igazgatója
Meg fogsz lepődni, milyen gazdagok az emberek Magyarországon

Meg fogsz lepődni, milyen gazdagok az emberek Magyarországon

Tavaly ismét emelkedésnek indult a globális vagyon, és jó hír, hogy a legalacsonyabb vagyoni szegmensben élők aránya 2008 óta csökken, az egy felnőttre jutó átlagvagyon pedig emelkedik. A UBS friss tanulmánya szerint Magyarország is jól áll a listán, itt az adatok azt mutatják, hogy az alacsonyabb vagyoni osztályokba tartozó felnőttek vagyona gyorsabban nőtt, mint a magasabb vagyoni osztályokba tartozó társaiké.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 19. 20:10
×
×
×
×