eur:
395.11
usd:
358.77
bux:
71644.35
2024. augusztus 15. csütörtök Mária
BUTLER, PENNSYLVANIA - JULY 13: Republican presidential candidate former President Donald Trump is rushed offstage during a rally on July 13, 2024 in Butler, Pennsylvania. Butler County district attorney Richard Goldinger said the shooter is dead after injuring former U.S. President Donald Trump, killing one audience member and injuring another in the shooting. (Photo by Anna Moneymaker/Getty Images)
Nyitókép: Anna Moneymaker

Öklét rázta Donald Trump a lövések után, az FBI gyilkossági kísérletként kezeli az ügyet

Meglőtték Donald Trump republikánus elnök-jelöltet  egy pennsylvaniai szabadtéri kampányrendezvényen. A politikus fülét találta el a golyó, már elhagyhatta a kórházat. Közönségéből egy ember viszont meghalt, ketten súlyosan megsebesültek.

A merénylet egy pennsylvaniai szabadtéri kampányrendezvényen történt, a támadó egy épület tetejéről adott le több lövést, amelyek egyike Donald Trump jobb fülét súrolta.

Ezen a videón valószínűleg ő látszik egy pillanatra, valamint a lövések nyomán a levegőbe repülő töltényhüvelyek.

A támadója egy 20 éves férfi, Thomas Matthew Crooks volt, akit a helyszínen lelőttek a titkosszolgálat emberei. Azt egyelőre nem tudni, miért támadt a politikusra.

Az FBI gyilkossági kísérletként kezeli az ügyet.

Az első videók szerint Trump először a fejét fogva a földre bukott, de rövidesen felkelt és a Secret Service (a volt elnököket is védő elnöki testőrség) ügynökeinek gyűrűjében az öklét rázta és a szájmozgása alapján káromkodott.

Testőrei kórházba vitték, ahonnan azóta már kiengedték.

A merénylő

Már az is kiderült, hogy a feltételezett merénylő a jelek szerint a YouTube egyik legnépszerűbb, lőfegyverekkel foglalkozó csatornáját népszerűsítő pólót viselte. A helyszínről készült fotókon egy tetőn fekvő, fejéből vérző személy látható, akit rendfenntartó erők emberei vesznek körül. A férfi szürke pólót visel, ujján amerikai zászló van - írja az Index.

A támadásban egy férfi meghalt, kettő pedig súlyosan megsebesült a nagygyűlés közönségének tagjai közül. Őket a hatóságok már azonosították, de kilétüket nem hozták nyilvánosságra.

Donald Trump folytatja

Donald Trump volt amerikai elnök a szombati választási gyűlésén történt lövöldözés ellenére is várja a jövő heti republikánus nemzeti konvenciót - közölték vasárnap tanácsadói.

Hétfőn kezdődik a wisconsini Milwaukee-ban a republikánus nemzeti konvenció (RNC), amelyen Trumpot hivatalosan is kinevezik a párt elnökjelöltjének.

A szombati támadás volt az első merényletkísérlet a Ronald Reagan elleni 1981-es lövöldözés óta egy elnök vagy elnökjelölt ellen.

A hivatalban levő elnök, Joe Biden szombaton az esti órákban újságírók előtt rövid nyilatkozatban ítélte el a történteket, amelyekkel kapcsolatban azt mondta, hogy erőszaknak nincs helye Amerikában.Az elnök Delaware-ből visszatért a Fehér Házba, ahol az illetékesek tájékoztatják a történtekről és a nyomozásról.

Címlapról ajánljuk

Fábián László: szeretném, ha sokszínű csapattal jutnánk ki Los Angelesbe, 20-25 sportágban

A Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, olimpiai bajnok öttusázó értékelte a magyar csapatnak a vasárnap véget ért nyári olimpián mutatott teljesítményét az InfoRádió Aréna című műsorában. Fábián László elárulta, hogyan fogadta Gulyás Michelle győzelmét, beszélt arról, hogy a tokiói szereplés szinte pontos megismétlése jelent-e fejlődést, és kifejtette a véleményét Milák Kristófról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.15. csütörtök, 18:00
Tálas Péter
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézetének egyetemi docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 14. 20:34
×
×
×
×