eur:
394.18
usd:
363.65
bux:
71130.51
2024. július 8. hétfő Ellák
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Vlagyimir Putyin orosz elnök tárgyal Moszkvában 2024. július 5-én.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Érkeznek az uniós reakciók a miniszterelnök moszkvai útjára

Az Európai Bizottság elnöke is megosztotta véleményét.

Reagált Ursula von der Leyen Orbán Viktor moszkvai látogatására. Az Európai Bizottság elnöke azt írta az X-en, hogy szerinte a békítés nem fogja megállítani Putyint. „Csak az egység és az elszántság fogja kikövezni az utat az átfogó, igazságos és tartós békéhez Ukrajnában” – posztolta az X-en von der Leyen.

Donald Tusk lengyel miniszterelnök pedig Orbán Viktortól idézett: „Fontos eszközként fogunk szolgálni a béke felé tett első lépés megtételében” . mondta korábban a magyar kormányfő. Tusk hozzáteszi, hogy az a kérdés, hogy kinek a kezében van ez az eszköz.

Olaf Scholz német kancellár pedig azt írta, hogy az Európai Tanács külpolitikáját Charles Michel képviseli. „Az EU álláspontja egyértelmű: elítéljük az orosz agressziós háborút. Ukrajna számíthat a támogatásunkra” – írta a német kancellár.

Kaja Kallas, az Európai Unió kinevezett, de még meg nem választott külügyi főképviselője, jelenlegi észt miniszterelnök úgy fogalmazott, hogy Moszkvában Orbán Viktor semmilyen módon nem képviseli az EU-t vagy az EU álláspontjait. Az EU-elnöki pozíciót kihasználva zűrzavart szít.

Címlapról ajánljuk
Gulyás Gergely: nincs konkrét béketervünk
Kormányinfó

Gulyás Gergely: nincs konkrét béketervünk

Múlt héten két kormányülés is volt, a szerdai után vasárnap is sor került egyre. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő tájékoztatott a részletekről és válaszolt az újságírói kérdésekre.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×