eur:
393.09
usd:
363.43
bux:
0
2024. július 8. hétfő Ellák
New eruption at Etna Volcano during the night between 8 and 9 July, a lava fountain from the Southeast crater reached 800 meters in heighs, the eruptive column was carried by the wind to the southeast, the  ash fell on the town of Zafferana Etnea and surrounding areas.
Nyitókép: Salvatore Allegra Photography / Getty Images

Az Etna kitörése miatt lezárták a cataniai repteret

Kora délután nem oldják fel a lezárást.

Az Etna kitörése miatt lezárták a cataniai reptér feletti légteret, egyelőre nem indulnak vagy érkeznek repülők a Szicíliai városból – írja a Telex a fenntartó Facebook-oldalára hivatkozva.

„A kifutópálya használhatatlan, mivel a repülőtérre jelentős mennyiségű vulkáni hamu hullott, ezért mind az érkezések, mind az indulások felfüggesztésre kerültek” – írják.

A tájékoztatásuk szerint valószínűleg délután 3-ig marad így a helyzet, és azt javasolják az utasoknak, hogy mielőtt elindulnak a reptérre, ellenőrizzék, hogy hogy áll a járatuk.

Európa leghíresebb vulkánja július elején, fél évnyi szünet után látványos kitöréssel éledt fel újra. Bár a kitörés elsőre vonzó lehet a turisták számára, korábbi esetek alapján bármikor átválthat egy erőteljesebb, úgynevezett paroxizmális lávaszökőkút kitörésbe.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×