eur:
392.92
usd:
363.32
bux:
72143.17
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az Edi Rama albán kormányfővel közösen tartott sajtótájékoztatón a nyugat-balkáni országok állam- és kormányfőinek kétnapos tiranai csúcstalálkozóján 2024. február 28-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Malton Dibra

Lapértesülés: Volodimir Zelenszkij elutasította Orbán Viktor tűzszüneti javaslatát

Kijev szerint ez csak Oroszországnak segítene abban, hogy átcsoportosítsák erőiket.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök javaslatát, miszerint Ukrajnának meg kellene fontolnia a tűzszünetet a béketárgyalások felgyorsítása érdekében – írja az Index a The Kyiv Independent cikkére hivatkozva.

A lap szerint Ihor Zsovka, az ukrán elnöki hivatal helyettes vezetője elmondta, hogy a kijevi találkozón Orbán Viktor „lehetőséget kapott arra, hogy kifejezze gondolatait”.

Ukrajna elnöke meghallgatta, de válaszul kifejtette Ukrajna álláspontját – amely világos, érthető és jól ismert – tette hozzá Zsovka.

A The Kyiv Independent e ponton emlékeztetett arra, hogy az ukrán vezetés korábban elutasította a tűzszünet ötletét, mivel szerintük ez csak Oroszországnak segítene abban, hogy átcsoportosítsák erőiket. Ezzel szemben az ukrán vezetés a saját békeformulája mentén akar e tárgyalni a fegyvernyugvásról, amelyet a júniusi svájci békekonferencián is megvitattak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×