eur:
392.89
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Észak-koreai rakétakilövésről szóló tudósítás egy szöuli pályaudvar tévéképernyőjén 2024. július 2-án. A KCNA észak-koreai hírügynökség szerint Phenjan az előző nap sikeresen tesztelt egy Hvaszong-11Da-4.5-ös típusú interkontinentális ballisztikus rakétát közvetlenül azután, hogy már kilőtt két ballisztikus rakétát. A második rakéta szabálytalan repülés közben felrobbanhatott, törmelékei szárazföldre hullottak.
Nyitókép: MTI/EPA/Dzson Hon Kjun

Szupernagy robbanófej szállítására alkalmas rákétával próbálkozott Észak-Korea

Észak-Korea állítása szerint „szupernagy” robbanófej szállítására alkalmas két taktikai ballisztikus rakétával hajtott végre sikeres tesztkilövést - jelentette a KCNA észak-koreai hírügynökség kedden.

Phenjan két Hvaszong-11Da-4.5 típusú taktikai ballisztikus rakétát indított a tesztkilövés során, amelyek mindegyike 4,5-ös tonnaosztályba tartozó „szupernagy” robbanófej szállítására alkalmas - írta a KCNA.

A kísérlet során a töltet nélküli robbanófej-másolatokat használtak, hogy ellenőrizzék a repülés stabilitását és a találati pontosságot, a 90-500 kilométeres hatótávolságon belül – emelte ki a KCNA, hozzátéve, hogy Phenjan várhatóan még július folyamán újabb rakétatesztet fog végrehajtani.

A dél-koreai vezérkar szerint azonban a hétfői kísérlet során az egyik rakéta kilövése sikertelen volt.

Dél-Korea eközben kedden hat év után először folytatott katonai tüzérségi hadgyakorlatot a Korea-közi határ mentén.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×