eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 21. vasárnap Dániel, Daniella
Lítiumakkumulátorokat gyártó üzem kiégett épülete a dél-koreai Hvaszongban 2024. június 24-én. Egy dolgozó életét vesztette, három megsérült, huszonegynek a sorsa egyelőre ismeretlen.
Nyitókép: MTI/EPA/Yonhap

Sorban robbantak fel a gyárban az akkumulátorok, óriási lett a tűz – videó

Legkevesebb 22 ember életét vesztette, miután kigyulladt egy akkumulátorgyár Dél-Koreában hétfőn - jelentették a helyi hatóságok.

Huszonkettőre emelkedett a dél-koreai akkumulátorgyárban hétfőn keletkezett tűz halálos áldozatainak száma, egy embert eltűntként tartanak számon - jelentette be a tűzoltóság.

A lítiumakkumulátorokat gyártó Aricell hvaszongi gyárában helyi idő szerint délelőtt 10 óra 30 perc körül csaptak fel a lángok. A halottak többsége külföldi állampolgár, főleg kínai vendégmunkás. Ketten súlyosan, hatan könnyebben megsérültek. Összesen 102 ember tartózkodott a gyárban a tűz kezdetekor.

A hatóságok kiemelték, hogy a lítium akkumulátorok miatt hagyományos módszerekkel nehézséget okoz a tűz eloltása, ezért nagy az esélye annak, hogy további áldozatok lesznek.

A tűz oka egyelőre ismeretlen. A tűzoltóknak többnyire sikerült megfékezniük a lángokat, de az oltási munkálatok továbbra is folynak.

A hatóságok szerint az akkumulátorok - amelyekből legalább 35 ezer található a gyárban - a tűz hatására sorozatban fölrobbantak, tovább terjesztve a lángokat, illetve akadályozva a tűzoltókat a bentrekedt emberek kimentésében.

A gyár környékét ellepték a robbanásokból származó törmelékek, a háromemeletes vasbeton épület felsőbb szintjei súlyosan megrongálódtak.

A dél-koreai kormány az eset kapcsán rendkívüli megbeszélést tartott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×