eur:
393.14
usd:
363.58
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
MiG-29. Forrás Wikipédia
Nyitókép: Forrás Wikipédia

Ororszország területét támadta az ukrán légierő

Úgy tudni, hogy egy orosz parancsnoki központot ért légitámadás az ukrán határhoz közeli Belgorod térségében.

Arról egyelőre nincs hír, hogy az ukrán légierő milyen fegyverrel támadta Oroszországot - írja a Sky News. Nem volt azonnal világos, hogy milyen típusú lőszert használtak a támadásban, beleértve azt sem, hogy nyugati fegyver volt-e vagy sem.

A portál emlékeztet rá, hogy az Egyesült Államok és Franciaország a közelmúltban közölte: az ukrán fegyveres erők használhatják a tőlük kapott fegyvereket, amennyiben olyan oroszországi katonai célpontokra akarnak lecsapni ahonnan támadják őket.

A Joe Biden elnök által jóváhagyott legújabb rendelkezés úgy szól, hogy amerikai hadianyag orosz földön felhasználható, amennyiben azzal az északkelet-ukrajnai Harkov városát védik.

James Cameron, brit külügyminiszter pedig úgy fogalmazott: Ukrajnán múlik, hogy hogyan használja a Londontól kapott fegyvereket – például a repülőgépekről indítható Storm Shadow cirkálórakétákat.

Egy nevének elhallgatását kérő katonai szakértő a Sky News-nak azt nyilatkozta: "Az ukrán légierő csapást mért egy orosz parancsnoki központra Belgorodban. Bár a kárfelmérés még folyamatban van, az már biztos, hogy közvetlen találat volt. Ez az első eset, hogy az ukrán légierő Oroszországon belüli célpontot támadott."

Ukrajna korábban már több dróncsapást mért az orosz hátországra. A moszkvai védelmi minisztérium azt állította, hogy erői számos ukrán drónt lőttek le Belgorod térségében. Nem volt világos, hogy ez ugyanannak a támadásnak volt-e része - közölte a brit internetes portál.

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×