eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata által 2022. december 19-én közzétett, videófelvételről készült képen az ország csendes-óceáni flottájába tartozó Varjag rakétacirkáló elhagyja a délkelet-oroszországi Vlagyivosztok kikötőjét, hogy részt vegyen a Navy Interaction 2022 fedőnevű orosz-kínai haditengerészeti gyakorlaton. A manőverekre december 21. és 27. között kerül sor a Kelet-kínai-tengeren, ahol a tervek szerint rakétákat és tüzérségi lövedékeket vetnek be légi célpontok ellen, tüzérségi lövedékekkel lőnek tengeri célpontokat, és közös tengeralattjáró-elhárító akciókat szimulálnak fegyverek bevetésével.
Nyitókép: MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata

Körbejárják az óceánt az orosz hadihajók

Egyiptom, Kuba és Venezuela is bekerül a hajónaplóba.

Orosz haditengerészeti hajók tesznek látogatást az egyiptomi Alexandria kikötőben.

A tárca szerint az egyiptomi kikötőbe a Varjag rakétahordozó cirkáló és a Marsall Saposnyikov fregatt futott be. A tájékoztatás szerint a Varjag fedélzetén szerdán, Oroszország napja alkalmából fogadást adnak az egyiptomi haditengerészet parancsnokságának képviselőinek részvételével.

Korábbi bejelentés szerint egy négy hadihajóból - az Admiral Gorskov fregattból, a Kazany atomtengeralattjáróból, a Pasin tartályhajóból és a Nyikolaj Csiker mentőhajóból - álló orosz kötelék szerdán Havanna kikötőjébe fog befutni, hatnapos látogatásra. A hajóraj a későbbiekben Venezuelát is felkeresi majd.

Címlapról ajánljuk
Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.

Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

A terrorelhárítás fejlődését bemutató kiállítás nyílt a Rendőrmúzeumban, az áprilisig megtekinthető tárlat a XX. század elejétől kezdődően bemutatja az összes fontos, Magyarországon történt merényletet, terrorcselekményt – mondta az InfoRádióban a Terrorelhárítási Központ főigazgatója. Hajdu János rendőr altábornagy szerint Európában és a világban is számos helyen nagyra becsülik a TEK tevékenységét, és arról is beszélt, milyen új kihívásokkal kell szembenéznie a jövőben a központnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 28. 17:19
×
×
×
×