eur:
394.92
usd:
367.82
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Nyitókép: Pexels.com

Van egy ország, ahol óránként négy dollármilliomos születik

Az elmúlt években a világ legtöbb dollármilliomossal rendelkező országa között az Egyesült Államok, Japán, Németország és Kína domináltak, azonban egy új szereplő gyorsan emelkedik a ranglétrán.

Indiában, a világ második legnépesebb országában a milliomosok száma tavaly több mint 12 százalékkal nőtt - írta a Portfolio a Cap Gemini tanácsadó cég legfrissebb éves globális jelentését idézve. Az összesítésben szereplő becslés szerint Indiában jelenleg 359 ezer ember rendelkezik legalább 1 millió dollár befektethető vagyonnal. Ez több mint kétszerese annak, amit egy évtizeddel ezelőtt mértek.

Tavaly Indiában 40 ezerrel nőtt az új milliomosok száma, ami a cikk szerint azt jelenti, hogy körülbelül 15 percenként születik egy új dollármilliomos. A Cap Gemini "nagy nettó vagyonra" vonatkozó definíciója szerint az ilyen személyek befektethető vagyona legalább 1 millió dollár az elsődleges lakóhelyet, a gyűjteményi tárgyakat, és a (tartós és nem tartós) fogyasztási cikkeket nem számítva.

A listában India egyelőre továbbra is lemarad Kína (1,5 millió nagy vagyonnal rendelkező személy) és Japán mögött (3,8 millió), ahogy az Egyesült Államoktól is jócskán lemarad (7,8 millió fő, plusz 7 százalék).

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×