eur:
392.91
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Mette Frederiksen ügyvivő dán miniszterelnök, a Szociáldemokrata Párt miniszterelnök-jelöltje sajtóértekezletet tart a hivatalos kormányfői rezidencián, a Koppenhágától északra fekvő Marienborgban 2022. december 14-én. Frederiksen az előző este bejelentette az új dán kormánykoalíció megalakulását, amelyet hetekig húzódó koalíciós tárgyalások előztek meg. A kabinet a szociáldemokraták, a liberális-konzervatív Liberális Párt (Venstre) és a centrista Mérsékelt párt képviselőiből fog állni, tagjai a következő napon mutatkoznak be.
Nyitókép: MTI/EPA/Ritzau/Mads Claus Rasmussen

Megtámadták a dán kormányfőt

Rátámadt egy férfi Mette Frederiksen dán kormányfőre Koppenhága központjában, a támadót őrizetbe vették.

A kormányfőt egy férfi megütötte péntek este a koppenhágai Kultorvet téren, a támadót őrizetbe vették. "A miniszterelnököt megrázta az incidens" - közölte Frederiksen hivatala, amely további részleteket nem közölt.

A koppenhágai rendőrség és a dániai nemzetbiztonsági és hírszerző hivatal megerősítette az incidenst.

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke és Roberta Metsola, az Európai Parlament elnöke határozottan elítélte a támadást.

Charles Michel az X közösségi portálon megdöbbenését fejezte ki: "határozottan elítélem ezt a gyáva agressziót". Metsola, aki megdöbbentőnek nevezte a támadást, posztjában hangsúlyozta: "az erőszaknak nincs helye a politikában".

A támadást az európai parlamenti választások előtt két nappal követték el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×