eur:
395.65
usd:
368.74
bux:
71832.42
2024. július 2. kedd Ottó
A pusztítás nyomait nézik palesztinok egy újabb izraeli légicsapást követően Rafahban 2024. április 29-én. A Gázavárost és a Gázai övezet déli határán fekvő Rafahot ért légicsapásoknak összesen 23 halálos áldozata van. A Hamász fegyveresei október 7-én támadást indítottak Izrael ellen, az izraeli haderő pedig válaszul légi és szárazföldi hadműveleteket hajtott végre a Gázai övezetben.
Nyitókép: MTI/AP/Mohamed Dzsahdzsú

Újabb négy izraeli túsz halálát jelentette be az izraeli hadsereg

Már hónapokkal ezelőtt meghalhattak.

Újabb négy, tavaly október 7-én a Gázai övezetbe hurcolt izraeli túsz halálát jelentette be az izraeli hadsereg. Nir Óz kibucból számoltak be a nyolcvanéves Joram Mecger, a nyolcvanéves Hájim Peri és a nyolcvanöt éves Amiram Cooper haláláról, akiket a Hamász palesztin terrorszervezet december 18-án még egy fogságban felvett videón szerepeltetett.

Az ötvenegy éves, Nirim kibucból elrabolt Nadav Poplevel is életét vesztette az október 7-e óta tartó fogságban, noha róla a Hamász egy hónappal ezelőtt még közzétett egy videófelvételt.

Az izraeli hadsereg úgy véli, hogy mind a négyen hónapokkal ezelőtt vesztették életüket, miközben az izraeli katonák Hán-Júniszban harcoltak az iszlamista fegyveresek ellen.

Daniel Hagari szóvivő megígérte, hogy a hadsereg alaposan kivizsgálja a túszok halálának körülményeit. "Tudom, hogy nehéz kérdések merülnek fel a haláluk körülményeivel kapcsolatban. (.) Minden lehetőséget megvizsgálunk, és az eredményeket a lehető leghamarabb bemutatjuk, először a családoknak, majd a köznek. Átláthatóan bemutatjuk a megállapításokat, ahogy eddig is tettük" - mondta Hagari hétfő esti sajtótájékoztatóján.

Az elhurcoltak családjainak főhadiszállásán kijelentették, hogy az áldozatok "fogságban elkövetett meggyilkolása szégyenteljes, és a korábbi túszalkuk elszalasztásának következményeit jelzi".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×