eur:
394.66
usd:
368.03
bux:
72288.23
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Julian Nagelsmann, a Bayern München vezetőedzője a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében, a D csoport negyedik fordulójában játszott Viktoria Plzen - Bayern München mérkőzésen Plzenben 2022. október 12-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Martin Divisek

Kiderült, mennyit keresnének a német futballisták az Eb megnyerésével

Kis pénz, kis foci – hangzik a a mondás, amit a legenda szerint Puskás Ferencnek tulajdonítanak. Az azonban már nem legenda, hogy az Eb-házigazda Németország válogatottjának minden egyes játékosa rekord összegű jutalomban részesül, ha az együttes megszerzi az Európa-bajnoki címet.

A magyar válogatottal egy csoportba sorsolt német nemzeti tizenegy Julian Nagelsmann irányításával készül a június 14-én kezdődő Eb-re, de a jelek szerint már a július 14-i döntőre tekint. Legalábbis erre utal, hogy Ilkay Gündogan vezényletével az úgynevezett csapattanács és a DFB vezetői már megállapodtak abban is, hogy a döntő megnyerése esetén mekkora összeg ütné minden egyes játékos markát.

Az összeg – mint arról a ZDF beszámolt – rekordot jelent: végső győzelem esetén

a játékosok fejenként 400 ezer eurót, azaz mintegy 156 millió forintot kapnának.

Mindez azt jelenti, hogy a DFB-nek összesen 10,4 millió eurót kellene kifizetnie a futballistáknak.

A ZDF szerint 400 ezer euró lett volna a fejenkénti jutalom abban az esetben is, ha a német válogatott diadalmaskodik a 2022-es katari világbajnokságon. A játékosokat azonban az összeg az akkori jelek szerint nemigen motiválta, a csapat ugyanis már a csoportkörben kiesett.

Mindenesetre már a berlini döntőben elszenvedett esetleges vereség sem lenne ráfizetéses a játékosok számára, ebben az esetben ugyanis 250 ezer euróhoz jutnának. Az elődöntő a csapat valamennyi tagja számára 150 ezer eurót hozna a házhoz, míg ha a negyeddöntőben esne ki a válogatott, akkor is fejenként 100 ezer euró járna.

Ha a rajta kívül a magyar válogatott, továbbá Svájc és Skócia alkotta négyesben az első helyen végez, a csoportgyőzelemért a DFB 50 ezer eurót fizet.

A német válogatott az Eb-n első mérkőzését június 14-én Skócia ellen vívja, majd 19-én Kölnben a magyar válogatott nehezítheti meg a dolgát.

Címlapról ajánljuk

Szakértő a francia választásról: ez most nem a taktikázásról, hanem a dühről szólt

Az exit poll felmérések szerint a Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap megrendezett első fordulójában. A részletekről Szűcs Anitát, a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Tanszékének docensét kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×