eur:
392.94
usd:
363.37
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Los Angeles, United States - May 17, 2013: A cockpit with LCD digital speedometer and steering wheel of electric car Tesla Model S during drive. Tesla electric cars are produced by Tesla Motors, Inc. in California, USA.
Nyitókép: mbbirdy/Getty Images

Nagy lépést tervez a Tesla - Kínában

A Reuters hírügynökség belső vállalati forrásoktól származó értesülése szerint a Tesla teljesen autonóm önvezető szoftverre tervez hatósági engedélyt kérni Kínában.

Az automatizált vezetés öt besorolási szintje közül a második kategóriás FSD (Full Self Driving) szoftver használatakor a vezetőnek továbbra is a kormánykeréken kell tartania a kezét. Elon Musk egy nemrégiben tett bejelentése alapján azonban a Tesla önvezető szoftverével hamarosan feljebb lép a ranglistán.

Amennyiben az illetékes kínai hatóság megadja az engedélyt a szoftver használatára a közúti forgalomban, akkor megindulhat annak kiterjedt gyakorlati tesztelése a közutakon, a Tesla alkalmazottaival a tesztautók volánjánál. A Tesla-tulajdonosoknak pedig a kielégítő tesztelési eredmények után szoftverfrissítésként lehetne felajánlani annak használatát.

A Tesla az értesülések szerint előfizetéses konstrukcióban kínálná ügyfeleinek az FSD szoftver használatát, ami így újabb bevételi forrást jelentene, miután az év első négy hónapjában nyolc százalékkal csökkentek a bevételei Kínában, ami a második legnagyobb egységes piaca.

A Tesla második kategóriás FSD szoftvere a Huawei és a Xpeng kínai vállalatok fejlesztéseivel versenyez, amelyek szintén kínálnak második kategóriás önvezető rendszereket.

A Tesla nem válaszolt a Reuters hírügynökségnek az FSD fejlesztési tervekkel kapcsolatban feltett kérdésére.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×