eur:
392.88
usd:
363.34
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Palesztinpárti tüntetők a Brooklyni Közkönyvtárnál egy tartós gázai tűzszüneti megállapodást követelő tiltakozáson New Yorkban 2024. június 1-jén. A Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyveresei 2023. október 7-én támadást indítottak Izrael ellen, az izraeli haderő pedig válaszul légi és szárazföldi hadműveleteket hajt végre a palesztinok lakta Gázai övezetben.
Nyitókép: MTI/AP/Andres Kudacki

A New York-i Brooklyn Múzeum sem úszta meg tüntetés nélkül

34 palesztinpárti tüntetőt vettek őrizetbe.

Palesztinpárti tüntetők betörtek pénteken a New York-i Brooklyn Múzeum épületébe, de a rendőrség megakadályozta őket abban, hogy az aulánál tovább jussanak, és őrizetbe vett 34-et közülük - közölték hivatalosan.

Az Izrael-ellenes aktivisták az épület előtt megrongáltak többet a szabadban kiállított tárgyak közül, erőszakosan viselkedtek a személyzet tagjaival, és sátrakat állítottak föl az aulában.

Az engedély nélküli tiltakozás pénteken kora délután kezdődött azzal, hogy több százan felvonultak a metropolisz Brooklyn városrészében, palesztin zászlókat lengettek, jelszavakat kiáltoztak, doboltak, és a múzeumhoz érve kifeszítettek egy transzparenst a főépületre. Ezután a tüntetés szervezői felszólították a résztvevőket, hogy szállják meg az épületet, és maradjanak ott mindaddig, amíg a fenntartó nyilvánosságra nem hozza az Izraelhez fűződő pénzügyi kapcsolatait, illetve meg nem szüntet minden ilyen jellegű gazdasági összefonódást.

A rendőrök először felszólították a tüntetőket, hogy távozzanak, de miután ez nem használt, erőszakot alkalmaztak.

Az 1823-ban alapított Brooklyn Múzeum New York város második legnagyobb kiállítóhelye. Taylor Maatman szóvivő a történtekkel kapcsolatban elmondta, hogy a látogatók és az intézményben kiállított tárgyak biztonsága érdekében pénteken kénytelenek voltak korábban bezárni, ennek ellenére a tüntetők több a szabadban kiállított tárgyat megrongáltak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×