eur:
394.44
usd:
366.84
bux:
71893.21
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Axalp, 2017. október 12.F/A-18 Hornet típusú vadászbombázó repülőgép a svájci légierő akrobatacsoportjának bemutatóján a svájci Alpok Axalp síüdülőjénél 2017. október 12-én. A légierő pilótái minden ősszel bemutatják tudásukat a Brienzi-tó közelében, tengerszint felett 2200 méter magasságban fekvő Axalp felett. (MTI/EPA/Christian Merz)
Nyitókép: CHRISTIAN MERZ

Vadászgépek fognak fel- és leszállni egy autópályán

Svájcban a vadászpilóták az ország nyugati részén fekvő egyik autópályán gyakorolják a vészhelyzeti fel- és leszállást a jövő héten – közölte a svájci légierő.

A légierő közlése szerint nyolc F/A-18 Hornet vadászrepülő vesz részt a június 5-i gyakorlaton. Erre elmondásuk szerint azért van szükség, mert jelenleg a légierő összes erőforrása a három fő légibázisra – a Payerne-ben, Beiringenben és Emmenben található katonai repülőtérre – összpontosul. Ez sebezhetővé teszi a bázisokat a nagy hatótávolságú ellenséges fegyverrendszerekkel szemben – tették hozzá.

A gyakorlatra készülve június 4-étől másfél napra lezárják az Avenches és Payerne-t összekötő A1-es autópályát.

A svájci vadászrepülőgépek utoljára 1991-ben hajtottak végre leszállást autópályán a dél-svájci Ticino kantonban.

Címlapról ajánljuk

Szakértő a francia választásról: ez most nem a taktikázásról, hanem a dühről szólt

Az exit poll felmérések szerint a Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap megrendezett első fordulójában. A részletekről Szűcs Anitát, a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Tanszékének docensét kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×