eur:
395.19
usd:
368.37
bux:
71523.25
2024. július 2. kedd Ottó
Nyitókép: Pixabay

Nekimegy a reklámblokkolóknak a YouTube

A YouTube már korábban megígérte, hogy fel fog lépni a bővítmények ellen.

Úgy tűnik, a YouTube elkezdett komoly lépéseket tenni a reklámblokkolók ellen: sokan arról számoltak be, hogy a napokban egyre furcsábban viselkedik a platform. Felhasználók arról számoltak be, hogy különböző reklámblokkoló (ad blocker) bővítmények használata közben számos problémájuk adódott: például egyszerűen megszűnt a hang a YouTube-videók alatt - írja a vg.hu.

Az elmúlt években a jelentősen megszaporodott reklámok miatt sokan ahelyett, hogy előfizetnének a YouTube Prémiumra, inkább a böngészőkbe telepíthető reklámblokkolókat választják, mely esetenként nem a legbiztonságosabb megoldás, ugyanis ezek akár vírusokkal is járhatnak. A The Independent szerint sokan arról számoltak be, hogy a videók automatikusan befejeződnek vagy elnémulnak, miközben reklámblokkolókat használnak. Ha épp nem az a baj, hogy a videó magától a végére ugrik, akkor a hang nem stimmel, emiatt pedig többen azt hitték, hogy a fül-/fejhallgatójukkal van probléma. A videómegosztó platformoknak viszont nagy bevételük van a hirdetésekből, ezért korábban a YouTube is megígérte, hogy drasztikus lépéseket fognak tenni az ügyben.

A Censuswide kutatócég egy közelmúltbeli felmérése szerint az Egyesült Államokban az emberek több mint fele használ reklámblokkoló szoftvert, nem meglepő módon a fiatalok körében népszerűbbek ezek a programok. A reklámblokkolók teljes száma világszerte megközelíti az egymilliárdot.

A YouTube egyébként nemrég azt is belengette, hogy nemcsak lejátszás közben, hanem még a szüneteltetés alatt is hirdetésekkel akarja bombázni az ingyenes felhasználókat.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×