eur:
394.94
usd:
367.53
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Nyitókép: Pixabay

Három éven belül a második volt kínai tisztviselőt ítélték halálra

Az állami bankár négy év alatt 152 millió dollár értékben fogadott el kenőpénzeket.

Hszi Csin-ping kínai elnök korrupcióellenes harcának következményeként az elmúlt években másfél millió kormányzati tisztviselő bukott le valamilyen bűncselekmény elkövetésével, illetve sokaknak távozniuk is kellett hivatalukból. Sok elítélt kegyelmet kapott, ugyanakkor három éven belül másodszor fordul elő, hogy korrupció miatt halálra ítélnek kínai tiszviselőt – írja a Bloomberg beszámolója alapján a szeretlekmagyarorszag.hu.

Laj Hsziao-mint, a Huarong kínai állami vagyonkezelő vállalat korábbi elnökét 2021-ben végezték ki vesztegetés miatt. A vizsgálatok megállapították, hogy Laj kenőpénzeket fogadott el, visszaélt a hatalmával, közpénzekből fényűző fogadásokat, családtagjainak pedig üdüléseket szervezett, továbbá pozícióját kihasználva több nővel létesített szexuális kapcsolatot.

Három év elteltével kedden vesztegetés miatt ismét halálra ítéltek egy kínai tisztviselőt. Az észak-kínai Tiencsin város bírósága Bai Tianhuira, az állami tulajdonú China Huarong International Holdings volt vezérigazgatójára szabott ki halálbüntetést, továbbá elrendelték személyes vagyonának elkobzását is.

Bai Tianhuit azzal vádolják, hogy 152 millió dollár értékben fogadott el kenőpénzeket 2014 és 2018 között.

Mivel a bűncselekményt különösen súlyosnak találták, az sem számított enyhítő körülménynek, hogy az állami bankár másokat is leleplezett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Ázsiában ma reggel felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában egész nap estek a tőzsdék, igaz, az amerikai nyitást követően kisebb felpattanást láthatunk, míg a tengerentúlon óvatos mozgásokkal telik egyelőre a kereskedés. Az amerikai tőzsdén különösen a Teslára ajánlott figyelni, miután a várakozásokat meghaladó kiszállítási számokat közölt a vállalat a második negyedévre vonatkozóan.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×