eur:
396.07
usd:
359.4
bux:
71805.06
2024. szeptember 11. szerda Teodóra
Nyitókép: Pexels.com

Halálos tömegszerencsétlenséget okozott az extrém hőség

Legkevesebb 27 halálos áldozattal járó közúti baleset történt Pakisztán délnyugati részén, mert a rendkívüli hőség miatt defektet kaptak egy Kvettába tartó autóbusz kerekei, aminek következtében a jármű szakadékba zuhant – közölték szerdán a helyi hatóságok.

A busz kora reggel, a Beludzsisztán tartománybeli Vasukban sodródott le az útról a szakadékba. A halálos áldozatok között nők és gyerekek is voltak – nyilatkozta a sajtónak Aszmat Ullah helyi illetékes.

Hozzátette: a túlélőket, legkevesebb 22 embert a közeli kórházba szállították, többen közülük életveszélyes állapotban vannak.

Pakisztánban az elmúlt két hétben a hőhullám miatt egyes városokban 50 Celsius-fok fölötti hőmérsékletet is mértek. Az extrém hőség még legalább egy hétig tarthat – jósolta az ország meteorológia szolgálatának vezetője.

A hőség miatt a dél-ázsiai országban számos baleset történt, de az utak rossz állapota, és a nem megfelelően karbantartott járművek, valamint a gyenge biztonsági rendszer is több ezer ember életét követeli évente a kormány statisztikai adatai szerint.

Címlapról ajánljuk

Pénteken kaphatja meg a nagy zöld jelzést Ukrajna Oroszország bombázására nyugati fegyverekkel

Egyre nagyobb a várakozás, hogy Joe Biden amerikai elnök engedélyezi Ukrajnának a nyugati gyártású, nagy hatótávú rakéták bevetését Oroszországgal szemben. Moszkva a maga részéről azzal fenyegetőzik, hogy megsemmisíti azokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.12. csütörtök, 18:00
Hiller István
a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, a párt választmányi elnöke
Ellentámadásba lendültek Kurszknál az oroszok, évek óta nem látott tettet hajtott végre Moszkva – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Ellentámadásba lendültek Kurszknál az oroszok, évek óta nem látott tettet hajtott végre Moszkva – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Ukrajna még augusztus elején indított váratlanul nagyszabású akciót Oroszország kurszki területei ellen, ahol gyorsan jelentős területek felett vették át az irányítást. Úgy tűnik, Moszkva megelégelte a jelenlétüket. 24 órán belül négy ukrán települést is elfoglalt az orosz hadsereg, köztük egy kisebb méretű várost. 2022 óta nem volt példa arra, hogy ilyen rövid idő alatt ennyi települést meghódítottak volna az orosz támadók Ukrajnában. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×