eur:
395.03
usd:
367.7
bux:
71430.98
2024. július 2. kedd Ottó
Az Amerikai Egyesült Államok Légiereje által közreadott kép egy amerikai F-35 Lightning II típusú lopakodó vadászbombázóról, miután feltöltötték üzemanyaggal egy KC–10 Extender repülőgépről Lengyelország légterében 2022. február 24-én. A NATO további harci repülőgépeket és helikoptereket helyezett át Romániába a szövetség keleti szárnyának megerősítése érdekében, válaszképpen az Ukrajnában kezdődött orosz hadműveletre.
Nyitókép: MTI/AP/Az Amerikai Egyesült Államok Légiereje/Senior Airman Joseph Barron

Csúcsvadászt vesztett az amerikai légierő – videó

Egy vadonatúj F–35-ös vadászbombázó járt szerencsétlenül, miközben a gyárból egy katonai bázisra tartott.

A világ legmodernebb vadászgépeként ismert amerikai F-35-ös kedd este zuhant le az új-mexikói Albuquerque International Sunport közelében, amely az állam legfontosabb nemzetközi repülőterének számít - írja a Portfolio.

Úgy tudni, a pilóta katapultált, bár súlyos sérüléseket szenvedett. Az Új-Mexikói Egyetemi Kórházba vitték, eszméleténél van, a Kirtland légibázis jelentése szerint az állapota stabil. A kiérkező mentőszolgálatok megvizsgáltak két, a zuhanás pillanatában a közelben tartózkodó civilt, de végül egyiküket sem kellett kórházba szállítani.

A gép éppen úton volt a gyártó Lockheed Martin üzeméből a kaliforniai Edwards légibázisra és csak tankolni szállt le az új-mexikói Kirtland légibázison. Az üzemanyag felvételt követően az F-35 újból felszállt majd nem sokkal ezután a földbe csapódott.

A baleset okairól egyelőre nem lehet többet tudni, viszont az amerikai hatóságok úgy döntöttek, hogy a vizsgálat idejére repülési tilalmat rendelnek el az F-35 típusú harci gépeknek.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×