eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Dróncsapás.
Nyitókép: Anton Petrus / Getty Images

Az oroszok állítólag lecsaptak egy ukrán lőszerraktárra

A RIA Novosztyi orosz hírügynökség arról számolt be, hogy az Ukrajnától elfoglalt Donyeck régióban rakétacsapás ért egy lőszerraktárat.

Az orosz hírügynökség közlését az Index is átvette és arról számolt be, hogy a Rivnyei területen található Szárni városában felrobbant egy ukrán lőszerraktár. A támadásról Szergej Lebegyev, a mikolajivi orosz föld alatti mozgalom koordinátora küldött jelentst a RIA Novosztyinak.

„A helyi lakosok két súlyos robbanást észleltek éjszaka. Mindkét robbanás a város nyugati oldalán történt, ahol az A–0153-as katonai egység 430-as arzenálja található. A második robbanás erőteljes detonációval és erős lángkibocsátással járt” – közölte Lebegyev.

Valószínűsíthető, hogy a robbanást az éjjeli orosz dróntámadás okozta.

A településről ukrán források is jelentették az éjjel, hogy robbanás történt, és az ukrán légierő parancsnoka is közölte reggel, hogy Rivnye is az orosz drónok célpontja volt (valamint azt is, hogy a drónok egyikét nem sikerült lelőniük). Azt, hogy miért hallottak két robbanást is a lakosok, az magyarázhatja, hogy másodlagos detonációként a raktárban lévő robbanóanyag is berobbanhatott.

Lebegyev azt is elmondta, hogy Szárni komoly logisztikai csomópontja az ukrán hadseregnek. Állítása szerint a településen sok külföldi fegyveres is van, és a 430. arzenál területére egy vasútvonal vezet be, amelyen a közelmúltban fegyvereket és lőszert szállítottak.

Címlapról ajánljuk
Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Halastavak természetiérték-fenntartó szerepének támogatása címmel több mint hárommilliárd forintos kerettel nyílt pályázati felhívást írtak ki a haltermelőknek. Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet szóvivője szerint ez a támogatás gyakorlatilag semmire sem elég, az ágazatot magára hagyták.

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×