eur:
394.63
usd:
365.87
bux:
71738.76
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Bank cash counter machine with a stack of euro. Horizontal view of the finance business money counting. Money and business concept
Nyitókép: Vadym Terelyuk/Getty Images

Gigantikus keretet tett félre az EU afrikai célokra

Egy brüsszeli közlemény szerint a finanszírozás támogatni fogja az élelmezésbiztonságot és az alultápláltság elleni küzdelmet, az egészségügyi ellátás és védelem, a vízellátás, a higiénia, a menedékhelyek és az oktatási tevékenységek biztosítását, valamint a humanitárius munkások és az ellátmányok szállítását távoli és megközelíthetetlen helyekre.

Az Európai Bizottság kedden bejelentette, hogy 201 millió euró (mintegy 80,4 milliárd forint) humanitárius finanszírozást biztosít a humanitárius válság által érintett emberek szükségleteinek kielégítésére a Száhel-övezet és a Csád-tó régiójának országai, vagyis Burkina Faso, Kamerun, Csád, Mali, Mauritánia, Niger és Nigéria számára.

A brüsszeli közlemény szerint a finanszírozás támogatni fogja az élelmezésbiztonságot és az alultápláltság elleni küzdelmet, az egészségügyi ellátás és védelem, a vízellátás, a higiénia, a menedékhelyek és az oktatási tevékenységek biztosítását, valamint a humanitárius munkások és az ellátmányok szállítását távoli és megközelíthetetlen helyekre.

A részleteket ismertetve közölték: a finanszírozás 26,9 millió euró értékben támogat humanitárius projekteket Burkina Fasóban, 21 millió euró értékben Kamerunban, 57,9 millió euró értékben Csádban, 24 millió euró értékben Maliban, 5,7 millió euró értékben Mauritániában, 24,6 millió euró értékben Nigerben és 31,5 millió euró értékben Nigériában.

A program keretében az unió a járványokra és a népességmozgásra adott válaszokat is támogatja azzal, hogy 2,4 millió eurót különít el az EU-n kívüli vészhelyzeti reagálást szolgáló humanitárius támogatási alapon belül - tájékoztattak.

Az EU humanitárius segítségnyújtási intézkedései továbbra is a folyamatos bizonytalanság és konfliktusok által közvetlenül érintett országokra és területekre összpontosítanak - tették hozzá a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről
Tudósítónktól

Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről

Nigel Farage szerint katasztrófához vezetne, ha Franciaországban Marine Le Pen radikális pártja kerülne kormányra. Az egykori brexitvezér, a brit Reform párt első embere szerint a francia választások első fordulójában győztes pártnak nincs kiforrott gazdasági programja.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×