eur:
394.73
usd:
365.21
bux:
71532.98
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Close up of female hands using modern smartphone at home at night
Nyitókép: dragana991/Getty Images

Pánikgomb-applikációt fejlesztettek a családon belüli erőszak ellen - Görögországban

Eleinte csak nőknek, de aztán rájöttek, hogy férfiak is kerülhetnek "olyan" helyzetbe.

Görögországban országos mobilalkalmazást vezettek be a családi erőszak elleni fellépés segítésére - közölték hétfőn az illetékes görög minisztériumok.

Az érintettek a jövőben az úgynevezett "pánikgomb-alkalmazáson" keresztül egy gombnyomással segítséget kérhetnek. A tájékoztatás szerint egy tesztfázisban már sikeresen kipróbálták ennek működését Athénban és Szalonikiben.

Az eredeti elképzelések szerint az alkalmazást nőknek szánták, de most úgy döntöttek, nemtől függetlenül elérhetővé teszik az alkalmazást - ismertette a társadalmi összetartásért felelős és családügyi, valamint a digitális kormányzási minisztérium.

Az alkalmazás gombnyomásra riasztja a rendőrséget. "A pánikgomb tipikus példája annak, hogy az állam műszaki fejlesztések segítségével miként menthet életeket" - mondta Dimítrisz Papaszterjíu digitális kormányzási miniszter.

"Célunk az, hogy lehetővé tegyük a családon belüli erőszak áldozatainak, hogy felszólalhassanak és állami szervekhez fordulhassanak" - hangsúlyozta Maria-Alekszandra Kefala helyettes családügyi miniszter. Hozzátette: további erőfeszítéseket tesznek, hogy eleget tegyenek a zéró tolerancia elvének az erőszakkal szemben.

Címlapról ajánljuk
Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×