eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Rendőr áll a besztercebányai (Banská Bystrica) Roosevelt kórház épülete előtt, ahova Robert Fico szlovák miniszterelnököt szállították, miután lőfegyveres támadás érte a Pozsonytól mintegy 150 kilométerre, északkeletre fekvő Nyitrabányán (Handlová) tartott kihelyezett kormányülés után 2024. május 15-én. Fico több lövést kapott a mellkasán és a gyomrán. A politikus állapota életveszélyes, és jelenleg is zajlik az állapota stabilizálását célzó műtét.
Nyitókép: MTI/TASR/Jan Kroslak

Megszólalt a szlovák rendőrség a Fico-merénylet ügyében

Teljes a hírzárlat, nem árulják el, kezdeményezték-e a merénylő letartóztatását. Arról viszont szó volt, hogy miként szivároghatott ki a felvétel, amelyen a támadó az indítékáról beszél, illetve egy álhírt is cáfoltak.

Először jelent meg a nyilvánoság előtt Ľubomír Solák országos rendőrfőkapitány az után, hogy szerda délután fegyveres merényletet követtek el Robert Fico szlovák miniszterelnök ellen, de sokat nem árult el a támadás részleteiről, mivel közölte, a legfőbb ügyészség teljes hírzárlatot rendelt el az ügyben. Így az sem derült ki, hogy kezdeményezték-e a merénylő, a 71 éves lévai Juraj Cintula letartóztatását.

A rendőrfőkapitány azt jelentette be, hogy nyilvántartásba veszik a kormánytagok, valamint a politikusok elleni fenyegetéseket, és pártállástól függetlenül védelmet biztosítanak a parlamenti képviselőknek az egész ország területén. Emellett az iskoláknál, a parlament épülete környékén, illetve a szerkesztőségeknél is fokozták a rendőri jelenlétet, mert az elmúlt napokban megnőtt a fenyegetések száma.

Ľubomír Solák elmondta, hogy valamelyik rendőrtől szivároghatott ki az a felvétel, amelyen Robert Fico támadója arról beszél, miért követte el a merényletet. Azt is hozzátette, hogy egyelőre egyetlen rendőrt sem függesztettek fel a történtek miatt.

Ľubomír Solák cáfolta azt az információt, mely szerint a támadó élettársa egy ukrán nő volt, aki mellett radikalizálódott. „Ez az információ nem igazolódott be, álhírről van szó” – hangsúlyozta.

Címlapról ajánljuk
A georgiai futballcsoda nyomában – a szovjet idők klasszisaitól az Eb-nyolcaddöntőig

A georgiai futballcsoda nyomában – a szovjet idők klasszisaitól az Eb-nyolcaddöntőig

Az Európa-bajnokság eddigi legnagyobb meglepetését – pozitív értelemben – a georgiai válogatott okozta, amely vasárnap este kilenc órától története legnagyobb mérkőzését játssza Kölnben, a spanyolok ellen. Százéves grúz-georgiai futballtörténelem, magasságokkal és mélységekkel.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×