eur:
385.49
usd:
355.11
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita
A merénylet áldozatává vált Robert Fico szlovák miniszterelnök testőrei intézkednek a lőfegyveres támadás helyszínén, a Pozsonytól mintegy 150 kilométerre, északkeletre fekvő Nyitrabányán (Handlová) 2024. május 15-én. Ficót több lövés érte a mellkasán és a gyomrán, a politikust életveszélyes állapotban, mentőhelikopterrel szállították kórházba Besztercebányán (Banská Bystrica).
Nyitókép: MTI/AP/TASR Slovakia/Radovan Stoklasa

Így menekítették a biztonsági emberek Robert Ficót a merénylet után – videó

A szlovák miniszterelnököt Nyitrabányán sebesítette meg egy merénylő.

Ahogy arról az Infostart részletesen beszámolt, a szlovák kormány kihelyezett ülése után merényletet követtek el Robert Fico miniszterelnök ellen. A 71 éves támadó akkor nyitott tüzet rá, amikor a városka utcáján a helyi lakosokat üdvözölte a kormányfő.

A szlovák sajtó információi szerint hasán és a lábán érte lövés Ficót, akit kimenekítettek a helyszínről, majd mentőhelikopterrel a besztercebányai kórházba szállítottak.

Az eseményekről a közösségi médiába felkerül videón az látszik, ahogy a biztonsági emberek az autójába menekítik a miniszterelnököt, majd elfogják az elkövetőt.

Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×