eur:
384.27
usd:
353.9
bux:
68546.85
2024. május 29. szerda Magdolna
A Bayern München játékosai csapatuk második gólját ünneplik az Olympique Lyon ellen a labdarúgó Bajnokok Ligájának elődöntőjében játszott mérkőzésen Lisszabonban 2020. augusztus 19-én.
Nyitókép: MTI/EPA pool/Miguel A. Lopes

Váratlan fordulat: annyira nem talál edzőt a Bayern, hogy maradhat Thomas Tuchel

Se vége, se hossza a találgatásoknak, de egyelőre még nincs új jelölt a Bayern München kispadjára. Thomas Tuchellel már februárban közölték, hogy nem maradhat, lenne is új klubja, de most úgy tűnik, fordulat áll be.

Thomas Tuchel és a játékosok korábban nemcsak a bajnoki címtől, de a múlt hét végén az Allianz Arenától elbúcsúztak, a szezon utolsó mérkőzésére szombaton már idegenben, a Hoffenheim ellen kerül sor. Ráadásul a tét nem akármilyen, a nagy múltú együttes ugyanis csak győzelemmel vagy pedig a mögötte két pont lemaradással álló Stuttgart esetleges kudarcával biztosíthatja a második helyet.

A Bajnokok Ligája elődöntőjében Real Madridtól elszenvedett, a bajorok által vitatott vereség is immár a múlté, a klub vezetőit most mindenekelőtt az edzőkérdés foglalkoztatja. A klubvezetés már a februári, bajnoki kudarcok által kiváltott válság idején közölte, hogy Thomas Tuchel és szakmai stábja, benne Lőw Zsolttal, csak a szezon végéig marad a csapat élén. Azóta tart a nagy edzőkeresés, egyelőre mindenféle eredmény nélkül.

Max Eberl sportigazgató elismerte, hogy a sikertelenség már a klub vezetőit is erősen bosszantja. Nem említett szóba jöhető neveket, így egyelőre csak az a lista ismert, amelyen azok az edzők szerepelnek, akik nyilvánosan kosarat adtak Bayernnek. Elsőként a kezdetben hőn óhajtott Xabi Alonso, a Bayer Leverkusen sikeredzője mondott nemet, és inkább marad a bajnoki címet szerző gyógyszergyáriaknál.

A következő Julian Nagelsmann volt, akit éppen azért menesztettek tavaly, hogy Thomas Tuchel érkezzen megmentőként, most viszont a nyári Eb után visszahívták volna, csakhogy nemrégiben inkább hosszú távú szerződést kötött a német szövetséggel, és még évekig a válogatott szövetségi kapitányaként dolgozhat.

Harmadikként a Németországban nagy tekintélynek örvendő Ralf Rangnick is nemet mondott, és inkább maradt az osztrák válogatott élén. Aztán szóba került a csapattal Bajnokok Ligáját is nyerő Hansi Flick visszatérése, de legutóbb vele is megszakadtak állítólag a tárgyalások, a tárgyalások hírét a sportsajtó szerint Max Eberl maga cáfolta.

Azt viszont nem, igaz, nem is erősítette meg, hogy a szerződésbontás ellenére felmerülhetett Thomas Tuchel neve. A ZDF közszolgálati televízió szerint

a csapat vezéregyéniségei, konkrétan Manuel Neuer és Thomas Müller személyesen keresték fel a Bayern vezetőit, és kiálltak a Tuchellel való további együttműködés mellett.

Sőt – ezt már a Bild fűzte hozzá – több más játékos, köztük Harry Kane, Leroy Sane, Eric Dier és Jamal Musiala is szeretne tovább dolgozni Thomas Tuchhellel. A Sky szerint az edző is nyitott az újabb tárgyalásokra.

"Most május közepén járunk, és persze bosszankodunk, hogy nem úgy sikerült, ahogy elképzeltük" – fogalmazott az edzőkérdéssel kapcsolatban az ügyvezető igazgató. Azt ugyanakkor hozzátette, hogy az elkövetkező időszakban egyetlen névről sem kíván nyilatkozni mindaddig, amíg az új edző aláírásán meg nem száradt a tinta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.29. szerda, 18:00
Kalas Vivien a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézet főreferense
Rajnai Gergely a Méltányosság Politikaelemző Központ vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×