eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Több mint ezren tüntettek a villanyautók ellen Berlinben. Forrás: X / Sand im Getriebe Berlin
Nyitókép: Forrás: X / Sand im Getriebe Berlin

Berlinben több mint ezren tüntettek a villanyautók ellen

Több mint ezer környezetvédelmi aktivista vett részt szombaton a Tesla autógyár elleni tiltakozó békés felvonuláson Berlin külvárosában

A tüntetők egy közeli vasútállomásról az amerikai milliárdos, Elon Musk egyetlen európai Tesla-telephelye felé vették az irányt. Több szervezet is támogatókat toborzott a rendezvényre, amelynek célja a környezeti veszélyekre való figyelmeztetés.

"Nem számít, hogy Tesla, Volkswagen vagy Mercedes. Az autógyárak és politikai támogatóik felelősek azért, hogy kiárusítják az életünket" - mondta a Disrupt Tesla csoport szóvivője, Lucia Mende a tervezett demonstráció előtt. "Ezt meg kell akadályoznunk, és meg is fogjuk akadályozni" - tette hozzá. Egy Grünheidében indult állampolgári kezdeményezés azzal vádolta meg az amerikai villanyautó-gyártót és a brandenburgi tartományi kormányt, hogy nem fordítanak kellő figyelmet a régió lakosságának érdekeire.

"A Tesla luxusautói világszerte szennyezik és felemésztik a korlátozott mennyiségben rendelkezésünkre álló ivóvizet"

- mondta Karolina Drzewo, a kezdeményezés szóvivője. Kifogásolta, hogy az üzem tervezett bővítése annak ellenére folytatódna, hogy az állampolgárok többsége a helyi felmérésen ellene szavazott. Musk pénteken késő este a szintén az ő tulajdonában álló X-en reagált a kritikára. "Valami szuperfurcsa dolog történik, mivel a Tesla volt az egyetlen autógyár, amit megtámadtak" - írta a dél-afrikai származású milliárdos.

A Tesla 2022 óta gyárt elektromos autókat Grünheidében. A vállalat következetesen visszautasítja a környezetszennyezéssel kapcsolatos vádakat, azt állítva, hogy a vízfogyasztás pont, hogy csökkent, és az iparági átlag alatt van.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×