eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
Magura V5 ukrán drón és egy orosz helikopter összecsapása a Fekete-tengeren. Forrás: Kyiv Independent
Nyitókép: Forrás: Kyiv Independent

Váratlan fordulat egy orosz helikopter és egy ukrán drón harcában - döbbenetes videó

Tengeri drónnal harcolt egy orosz helikopter, amikor hirtelen fordulatot vett a küzdelem.

Az orosz helikopter a Fekete-tenger felett vette üldözőbe az ukrán Magura V5 típusú tengeri drónt. Ez a robot az ukránok egyik legfejlettebb haditengerészeti fegyvere, amellyel már több orosz hajót sikerült végzetesen megrongálni, vagy elsüllyeszteni. A videó alapján a drón ügyesen kitér a helikopterről kilőtt sorozatok elől és sem a sebességét, sem a manőverező képességét nem veszíti el.

Aztán hirtelen fordulat következett be a harcba. A Magura V5 ugyanis egy repülőgépek és helikopterek elleni rakétát indít az őt üldöző oroszok ellen.

A felvétel kísérő szövege szerint a fegyver egy módosított, szovjet/orosz eredetű, R-73-as légi harc rakéta. Ezt a rendkívül fordulékony eszközt kifejezetten közeli légi összecsapásokhoz tervezték és a gyártó szerint jóformán száz százalékos a találati valószínűsége. Azt azonban nem tudni, hogy a Magura V5-ről indított R-73-as célba talált-e?

Címlapról ajánljuk

"Borzasztó szerencséje volt" - beszélt a túlélőről a verőcei polgármester a hajótragédia után

Fejsérülést, kulcscsontsérülést, sebeket, zúzódásokat szenvedett az a férfi, akinek sikerült kiúsznia a szombat éjjeli verőcei hajókatasztrófa után. A polgármester szerint hatalmas szerencséje is volt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×